De fikk heldigvis aldri bruk for den - nå har de gitt det livsviktige hjelpemidlet videre

Nyheter

Gleden er stor hos Stiklestad IL fotball etter at de nylig fikk en hjertestarter i gave fra klubben ved nedlagte Goman Verdal.

– Vi ønsket å gi vår ubrukte hjertestarter til et frivillig lag eller organisasjon, og jeg ble tipset av idrettsrådets leder Paul Elvebø om at Stiklestad IL fotball ønsket en hjertestarter til sitt anlegg på Lyng stadion, sier tillitsvalgt ved Goman Verdal, Jan Erik Iversen.

Ikke bare å kjøpe

Under en myggturnering i slutten august ble både hjertestarteren og en båre til bruk på klubbens anlegg overrakt Stiklestad IL fotball representert ved leder Thomas Hoseth-Stenberg. Hovedlagets leder Stig G. Pettersen bar også til stede ved overrekkelsen.

– Vi er kjempeglade for hjertestarteren. Det er godt å vite at vi nå har den tryggheten en hjertestarter bidrar til. Å finne midler til å kjøpe en slik maskin i et stramt budsjett er ingen enkel sak. Økonomien i Stiklestad IL er som hos de fleste andre ganske presset, sier Pettersen.

Økt trygghet

Thomas Hoseth-Stenberg uttrykker også stor glede over at en permanent løsning nå er på plass.

– Dette er en moderne hjertestarter som forteller deg hva som skal gjøres. Man vet aldri når man får bruk for den. Tryggheten for barn og voksne er nå vesentlig forbedret på Lyng stadion, konkluderer han.