Tirsdag 10. september

Langt bedre enn forrige gang. Flere ville være med og bestemme.

Valglokale i Vuku, stemmelokale. Valg 2019.  Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

Frammøteprosenten etter gårsdagens kommunevalg har gått opp over hele landet. Det gjelder både Levanger og Verdal likeså.

I Levanger endte frammøteprosenten på 65,2. I Verdal gikk 62,9 prosent av de stemmeberettigede for å stemme.

For fire år siden var det i Levanger 59,1 prosent som brukte stemmeretten, mens det i Verdal var 55,1 prosent som brukte stemmeretten i Verdal (kommunevalget 2015).

Opptellingen viser videre at det i Levanger var 75 blanke stemmer og 10 forkastede stemmer. Tilsvarende tall i Verdal var 49 og 11.

I Levanger ble det avgitt 3319 forhåndsstemmer, mens det i verdal var 2601 forhåndsstemmer. 

Rolig natt

Om det var travelt for alle som er opptatt av og interessert i politikk, var det desto roligere på krimfronten. Politiet har intet å melde for Levanger og Verdal siste natt.

Andre steder

NTB:

Ap varsler gjennomgang av politikken i nord: Arbeiderparti-nestleder Bjørnar Skjæran sier de skal gå gjennom politikken «på en rekke områder» i Nord-Norge etter krisevalget.

Arbeiderpartiet har allerede planen klar for hvordan de skal gjenreise seg i nord, et område partiet tradisjonelt har vært en bastion, men som nå har tapt enormt med terreng til Senterpartiet.

Mann alvorlig skadd i bilulykke i Drammen: En mann er alvorlig skadd etter en bilulykke i Bragernestunnelen i Drammen klokken 3.57 natt til tirsdag. Politiet mistenker at han kjørte i beruset tilstand.

Ifølge politiet kolliderte bilføreren i høy fart i tunnelveggen etter at de forsøkte å stanse ham. Mannen viste ingen tegn til å stoppe før ulykken.

Forslag om nyvalg avvist i Parlament igjen: Statsminister Boris Johnson lyktes ikke da han natt til tirsdag igjen foreslo å skrive ut nyvalg. Debatten om var siste post på programmet.

Selv om statsministerens forslag fikk 293 stemmer, og bare 46 stemte mot, falt forslaget. Ifølge valgloven kreves det to tredels flertall i Underhuset, som har 650 medlemmer, for å skrive ut nyvalg.

Nord-Korea avfyrte to nye raketter: Nord-Korea sendte tirsdag opp to nye raketter i retning av Japanhavet, opplyser militære kilder i Sør-Korea til landets nyhetsbyrå Yonhap.

Rakettene ble ifølge Sør-Koreas militære avfyrt i den østlige delen av landet, skriver det sørkoreanske nyhetsbyrået.