Fortsatt uavklart for Hallem og fylkestinget

Forhandlingene går for fullt med flere mulige utfall, hvor Hallem kan miste varaordførervervet.

Tomas Iver Hallem og Senterpartiet står foreløpig utenfor samarbeidsforhandlingene som skal sikre flertallet i fylkestinget i kommende periode. 

Nyheter

Fylkespartiene i Trøndelag fortsatte forhandlingene om makten onsdag, men foreløpig ser det ut til å ta tid før en samarbeidsavtale er spikret for fylkestinget. Arbeiderpartiet, MDG, Rødt, SV og KrF har forhandlet om et samarbeid på Lerkendal siden valgdagen, og tirsdag meldte Adresseavisen at Tore O. Sandvik (Ap) skulle beholde fylkesordførervervet, mens MDGs Tommy Reinås skulle bli fylkesvaraordfører. Det betyr at sittende fylkesvaraordfører Tomas Iver Hallem fra Verdal og Senterpartiet kan miste posisjonen i fylkestinget. Samtidig forhandler Senterpartiet med Høyre, Venstre, Pensjonistpartiet og Frp. Det vil gi 29 stemmer, mot Aps 27 stemmer uten Rødt. Dermed er Rødt på vippen, og kan avgjøre kabalen i løpet av de kommende dagene.