Prosjekt i Verdal fikk gjev pris

Prosjektleder Silje Bjørgvik tok i mot prisen på Folkehelsekonferansen i Trøndelag fredag formiddag. Bak utmerkelsen står Folkehelsealliansen som ledes av Steinar Krokstad. Foto: Tone Berg. 

Nyheter

Årets folkehelsepris gikk til Drømmedagene i Verdal.

Prisen ble tildelt prosjektleder Silje Bjørgvik på Folkehelsekonferansen i Trøndelag fredag formiddag. Bak utmerkelsen står Folkehelsealliansen som ledes av Steinar Krokstad.

DrømmeDagene er et tiltak for personer i alderen 18-25 år, som har falt utenfor arbeidsliv eller utdanningsløp og som mottar hjelp fra Nav Verdal. Veksttorget betegner opplegget som en annerledes kickstart for sårbare unge som trenger å finne sin vei inn i arbeidsliv eller utdanning, og et tilbud med fokus på hverdagsmestring, jobbkondis, karriereveiledning og kunnskap om arbeidslivet.

Vil ikke endre, men inspirere

- Dette er et prosjekt som viser ungdommen at de er gode nok til å finne en plass i arbeidslivet. Kandidaten ønsker ikke å endre de unge, men å fylle på og inspirere slik at de får lyst til å delta i arbeidslivet, og ha tro på at de har noe å bidra med, var noe av juryens begrunnelse for at nettopp Drømmedagene ble nominert - og vant - den gjeve prisen.

- Nå er det makspuls og jeg tar til tårer, sa en takknemlig og overrasket Silje Bjørgvik, som kvitterte med å takke både initiativtaker June Vatne, Linn Reinan og Verdal kommune.

Verdal kommune, NAV Verdal og VekstTorget samarbeider om Drømmedagene. Prosjektet støttes også av Fylkesmannen i Trøndelag.