Kjært barn har mange navn - dette Kjentmannsmerket har i hvert fall tre

Dette er en av de 40 Kjentmannsmerkepostene i Verdal. 

Nyheter

Hvordan finner du veien til Østre Juldalsvollen?

Kjør fra Verdal sentrum mot Stiklestad videre fylkesveg 757 forbi Skjækerfossen, Helgåsen og Kleppen. Etter Kleppen fortsett over bru mot Vera. Dette er den første og eneste gangen du kjører på sørsiden av Helgå etter Veresveien. Bomvei til Juldalen starter på flata etter denne brua. Parker uten å hindre øvrig ferdsel til Juldalen. Hvis man ønsker å kjøre inn bilskogsveien kan man leie nøkkel på Værdalsbruket, Holmen Gård for 100-, kr pr døgn. En søndag i august holder Værdalsbruket åpen bilskogsvei for publikum. Gjerne beregnet på molteplukking.

Rutebeskrivelse

Start ved oppslagstavlen til Kjentmannsmerket i Verdal. Følg rødmerking og bilskogsveien til Østre Juldalsvollen. Det er bratte bakker de første 2,5 km og videre kupert terreng med noen flate partier.

Når du er kommet opp bakkene, er du omtrent på samme høydemeter som selve setra. Det er en spennende dal å bevege seg i. Østre Juldalsvollen blir også kalt Innervollen da den ligger innerst av flere voller i Juldalen. Noen kaller den også Grundvollen, da for å skille den fra de andre to Juldalsvollene (fremre og midtre). Turen egner seg for sykling, til fots eller på ski. Værdalsbruket har utleiehytta Bryggneset i Juldalen. Det er svært godt utgangspunkt for ørretfiske. Fra Vestre Juldalsvollen kan du gå Merkesdalen til Kvernsjøen. Klippetangen står på nordsida av fjøset på Østre Juldalsvollen.

Start ved oppslagstavlen til Kjentmannsmerket i Verdal. Følg rødmerking og bilskogsveien til Østre Juldalsvollen. 

Godt å våttå om Østre Juldalsvollen

424 m.o.h.

Ca 22 km tur/retur

Turen er lang, og bratt i starten før det flater ut og blir mer kupert.

Det er skogsbilvei helt frem

Godt merket tur

En av de 40 Kjentmannsmerkepostene i Verdal

Værdalsbruket har utleiehytta Bryggneset i Juldalen.

Mange fine fiskevann i området med Juldalen som utgangspunkt