Per Sandberg vil bli kultursjef i Longyerbyen

Oslo 20190806. Per Sandberg er deltaker i årets utgave av TV2-sendte Skal vi danse. Deltakerne blir presentert på Operaen i Oslo tirsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  Foto: Håkon Mosvold Larsen

Nyheter

Ifølge Svalbardposten er tidligere Frp-statsråd og stortingsrepresentant, Per Sandberg, en av 38 søkere på stillingen som kultursjef i Longyearbyen lokalstyre.

Svalbardposten skriver at de har fått bekreftet opplysningen fra personalrådgiveren i Longyearbyen lokalstyre.

Sandberg (59) gikk i august i fjor av som fiskeriminister og nestleder i Frp. Han ble først innvalgt på Stortinget i 1997, og fikk fem perioder på tinget før han ikke tok gjenvalg i 2017.

En av de andre søkerne er redaktør Hilde Kristin Røsvik i Svalbardposten.

– For meg er dette en veldig spennende stilling som jeg ikke kunne la være å søke på. Jeg er ansatt i en åremålsstilling som går mot slutten, og må derfor se meg om etter nye muligheter, sier Røsvik.

Nåværende kultursjef, Roger Zahl Ødegård, er positiv til de mange søkerne.

– Det er svært hyggelig at stillingsutlysningen er blitt lagt merke til i hele Norge. Jeg tar det som et uttrykk for at Svalbard og kvaliteten ved samfunnet er godt kjent gjennom det arbeidet som gjøres på kulturområdet i Longyearbyen. Dette lover godt også for fremtiden, sier han.

Sandberg har så langt ikke besvart NTBs forespørsel om en kommentar.

Vil flytte til Halden

Halden Arbeiderblad (+) kunne i dag fortelle at Per Sandberg og Bahare Letnes har kjøpt seg hus i byen.