Mandag 2. desember

Dette går snart over til store mengder regn, og nå har meteorologene kommet med nytt farevarsel

Tett snødrev i morgentimene mandag. Utover i uka blir dette atskillig fuktigere. 

Nyheter

Meteorologene deler inn sine farevarsler på over tre fargekodete nivåer, rødt, oransje og gult, hvor det røde betegnes som ekstremt og det gule som moderat fare. De siste dagene har «mye» snø ligget til grunn for det gule. Nå har det også kommet et gult fareskilt for «is».

Er du glad i snømåking, bør du benytte sjansen i dag. I morgen er det flomsikring som gjelder. Etter en vinterlig helg hvor vi har fått prøve oss både med snøskuffa og skiene, bærer det nå i retning dager med regn, sørpe og sannsynligvis en hel del hålke.

Værvarselet fra Yr bærer ikke bud om den tørreste uka, for å si det sånn. Slik det ser ut i øyeblikket, skal det regne fra tirsdag og helt fram til søndag, kanskje med unntak av onsdagen.

Heller de høyeste områdene i vårt nærområde slipper unna regnet denne gangen. Skjønt værvarslingstjenesten Storm er noe mer snøoptimistiske enn Yr når det gjelder Frolfjellet.


Vurder brodder

– Fra natt til tirsdag er det lokalt fare for is på grunn av underkjølt regn og regn som fryser på bakken, skriver Yr om Trøndelag. Anbealingen lyder videre: Vær ekstra oppmerksom; isen kan være vanskelig å se. Vurder bruk av brodder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. «Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Sjekk veimeldinger.»

Over hele fylket har flere bilister mistet kontrollen, både søndag og mandag.

- Flere meldinger om trafikkulykker/uhell samt utforkjøringer. Avpass farten etter forholdene, som mange plasser er utfordrende, oppfordret politiet i Trøndelag søndag ettermiddag.


Stoppet sjåfør på E6 - mistenkt for ruskjøring

Politiet stanset en bil i forbindelse med kontroll natt til mandag.


Influensasesong

Utbrudd kan komme til jul: Influensasesongen er i gang, men fremdeles er få blitt syke. Nå haster det for etternølerne med vaksine. Influensautbruddet kan komme til jul. I år er det sendt ut nesten en million doser med influensavaksine, skriver Aftenposten.

Statsministeren beklager skattetabbe

NTB: Solberg beklager skattetabbe i Nav-saken: Statsminister Erna Solberg (H) beklager at folk har fått betalt tilbake ytelser fra Nav uten å få igjen skattepengene de har krav på.

Til Dagbladet sier statsministeren at hun er klar over at det kan bli stilt spørsmål om hennes kjennskap til trygdeskandalen. Den 9. januar er det åpen høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité om saken.