Sykehuset Levanger fikk nest flest stjerner i hele landet i fjor

- Gi meg en god grunn til at vi ikke skulle ha gjort dette, sier Lars Heiraunet, senterleder på Magneten kjøpesenter, og oppfordrer alle besøkende til å skrive noen ord på en julestjerne. Foto: Kreftforeningen. 

Nyheter

– Vi ønsker å være noe mer enn en ren handelsmaskin, sier Lars Heiraunet, senterleder på Magneten, foran Kreftforeningens julestjernevegg på kjøpesenteret.

Kreftforeningens julestjernevegg har fått en synlig og god plass i andre etasje på Magneten nå i ukene fram mot jul.

Skriver hilsener

Stjerneveggen er en del av Kreftforeningens juleaksjon. Her kan alle som ønsker skrive noen ord om hvem de tenker på i jula og hvorfor. Noen skriver oppmuntrende ord til én som er i behandling. Mens andre skriver en hilsen til et familiemedlem de skulle ønske var hos dem i jula. Stjernene klistres så opp på veggen og slik at alle kan lese de fine og varme ordene. En enkel gjerning, men som varmer godt inn i høytiden.

– Det er viktig for oss å være med på slike aksjoner, spesielt nå i jula, sier Heiraunet i en pressemelding fra kreftforeningen.

– Når vi har den posisjonen vi har, medfører det ansvar og forpliktelser, sier han videre.

Stort kreftengasjement

Senterlederen mener dagens kjøpesenter har tatt over rollen som møteplass, som melkerampa hadde på 30-tallet.

– Jeg tror alle kjenner noen som er rammet eller berørt av kreft. Å være med på denne julestjerneaksjonen, er en videreføring av det gode samarbeidet vi har hatt under Rosa sløyfe-aksjonen i flere år, forteller Heiraunet videre.

Aksjonsleder Petter Spolén i Kreftforeningen, Midt-Norge, understreker dette.

– Engasjementet på Magneten er helt fantastisk. Vi vet at mange kjøpesenter er strenge på hva de bruker arealene sine til. At Magneten da gjentatte ganger engasjerer seg for kreftsaken, er vi svært takknemlige for.

Stjerner på sykehuset

Kreftforeningens julestjerneaksjon går av stabelen for sjuende gang i år. Målet med aksjonen er å gi håp og glede til de som må tilbringe tid på sykehus i julen og adventstiden, og samle inn penger til kreftforskning og henge opp julestjerner på sykehus over hele landet

I flere år har givere donert penger til kreftforskning. Og når det gis gaver, henges det opp fysiske julestjerne på sykehus i hele landet. Sykehuset Levanger fikk i fjor nesten 250 gaver, som er nest flest, etter store St. Olavs hospital.