Morgenrapporten

Politiet måtte vente på sjåførens forklaring etter utforkjøringen på Nesset. Nå er sjåføren avhørt.

Bilen havnet utfor veien ved Kjønstadmarka på Nesset i Levanger tirsdag morgen.   Foto: Leif Arne Holme

Nyheter

Klokken 05.40 fikk politiet melding om en utforkjøring i nærheten av boligområdet Kjønstadmarka på Nesset i Levanger. Utforkjøringen ble bevitnet av en person, som kontaktet politiet på grunn av høy fart og at to personer forlot bilen etter utforkjøringen. Politiet begynte dermed søk etter personene:


Gikk fra utforkjøring for å rekke jobb

En tilfeldig bilist ble vitne til en utforkjøring på Nesset i Levanger tirsdag morgen.


Det ble klart at mannen som kjørte bilen måtte rekke jobb, og dermed ikke hadde varslet politiet, ifølge hans forklaring da politiet fikk kontakt på telefon med mannen. Noe senere på morgenen ventet politiet på nærmere kontakt med mannen.

– Mannen har sagt at han skal møte på lensmannskontoret. Per nå er det ikke mistanke om promille, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen, som like før klokken 08 ikke hadde fått melding i loggen om at sjåføren hadde møtt på lensmannskontoret ennå.

– Vi venter på en samtale med ham, sier han.

Bilen pådro seg en del skader i utforkjøringen, blant annet en avrevet bakaksling.

Ellers har det tilsynelatende vært en rolig natt uten andre hendelser i loggen, ifølge operasjonslederen.

Senere på formiddagen ble mannen avhørt på Steinkjer politistasjon etter hendelsen, sammen med passasjeren. Ifølge Trønder-Avisa ble førerkortet til sjåføren beslaglagt på grunn av uaktsomhet.

Dette skjer i dag

I Verdal møtes Utvalg for Plan og samfunn klokken 09.00. På saklisten står blant annet sluttrapport for nye Holmen bru, investeringer i kommunalt vegnett, detaljregulering i Bredingsberg, videreføring av Trones Eye glassiglo og detaljregulering av Kvislaparken.

I Levanger begynner strikkekurs for nybegynnere tirsdag kveld klokken 19. Det er første kurskveld av tre kvelder, og kurset holdes i Grøttingvegen 4 i Okkenhaug i regi av Frol Husflidslag.

I Okkenhaugvegen 2 i Levanger kan du melde deg på Kognitiv Veiledningskurs, som er et kveldsseminar om å bli vennligere med deg selv og å få bukt med sine indre kritiske stemmer. Kurset ledes av Torhild Grevskott.

Tirsdag kveld kan du også bli med på naturfotokveld med Wenche Dahle på Stiklestad Nasjonale Kultursenter kløokken 19. Hun er en prisvinnende naturfotograf, som blant annet har hatt separatutstilling i Galleri Fenka.

Været i dag

Det blir nok en dag med varmegrader hele dagen, og kun små mengder nedbør. Det ventes opp mot lett bris og 5 sekundmeter vind fra sørvest.

Været i Levanger tirsdag.   Foto: Yr.no

Været i Verdal tirsdag.   Foto: Yr.no

Andre nyheter fra NTB

Norge har brukt over 32 milliarder på militæroperasjoner i utlandet

Siden 1990 har norsk deltakelse i militære operasjoner i utlandet kostet drøyt 32 milliarder kroner, eller drøyt 1,6 milliarder kroner i året.

Det opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) etter at Rødt-leder Bjørnar Moxnes like før jul stilte et skriftlig spørsmål om saken.

Ifølge Bakke-Jensen er den samlede utgiften for perioden 1990–1998 på 7,17 milliarder kroner. Fra 1999–2019 brukte Norge nesten 24,9 milliarder kroner på internasjonale militæroperasjoner.

Mest penger brukte Forsvaret i perioden fra 2000 til 2004. Operasjonene i Midtøsten, Bosnia/Kosovo, Afghanistan og Irak kostet i alt nærmere 7,7 milliarder kroner.

Mellom 1995 og 1999 brukte Norge nesten 6 milliarder på operasjonene i Libanon, Midtøsten og Bosnia.

De siste årene har utgiftene gått noe ned. Fra 2015 til 2019 ble det brukt drøyt 3,3 milliarder kroner på operasjonene i Irak, Afghanistan og Mali, samt øvrige operasjoner.

Utgiftene knyttet til militære utenlandsoperasjoner beregnes ved å inkludere alle utgifter som ikke ville påløpt uten deployering, skriver Bakke-Jensen i svaret.

– Dette omfatter tillegg utover personellets militære grunnlønn, trening og øving i forkant, kostnader ved utsendelse inkludert nødvendig infrastruktur, samt anskaffelse, vedlikehold og eventuell erstatning av misjonsspesifikt materiell, heter det i svaret.


Sp-forslag om å skyte to ulveflokker

Senterpartiet krever tirsdag hastebehandling av et forslag om å skyte ulvene i revirene Mangen og Rømskog.

«Stortinget ber regjeringen umiddelbart følge opp rovviltnemndenes vedtak om å gi lisensfelling på ulvene i Mangen- og Rømskogreviret slik at fellingen kan skje i inneværende lisensfellingsperiode,» heter det i forslaget.

Partiet ber om at lisensfellingsperioden om nødvendig forlenges utover 1. april, slik at de nevnte ulveflokkene blir tatt ut.

– Vi fremmer dette forslaget fordi vi ligger langt over bestandsmålet for ulv. Det har vi gjort i flere år, sier Sps stortingsrepresentant Sandra Borch til NTB.

– Regjeringen viser ingen vilje til å komme ned på det bestandsmålet Stortinget har vedtatt, mener hun.

Rett før nyttår besluttet klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) å opprettholde fellingstillatelsen for Letjenna-reviret, men han stanset felling av flokkene Mangen og Rømskog.

Jakten i Letjenna-reviret ble imidlertid nylig stoppet, fordi en genetisk viktig ulv gikk inn i reviret.

Letjenna-flokken holder til ved Elverum, mens både Mangen og Rømskog er hjemmehørende i Akershus.

Stortinget har vedtatt et norsk bestandsmål på fire til seks ynglinger per år, hvorav tre skulle være helnorske ynglinger. Ynglinger i grenserevir skulle telle med, men da med en faktor på 0,5.