Morgenrapporten

Alvorlig dyrevernssak avdekket i Trøndelag

Mattilsynet har overtatt omsorgen for besetningen på gården.   Foto: Carina Johansen

Nyheter

Politiet fant flere døde dyr da de aksjonerte på en gård i Overhalla i Trøndelag fredag. Mattilsynet har nå overtatt omsorgen for besetningen på gården.

– Vi ble kontaktet om en sak fredag, og politiet var da på gården. Under besøket kom det for en dag uregelmessigheter med husdyrholdet. Basert på funn som ble gjort på stedet, valgte vi å igangsette en etterforskning, sier politiadvokat Amund Sand i Trøndelag politidistrikt til Namdalsavisa.

Avisa skriver at det trolig vil komme en anmeldelse for brudd på dyrevelferdsloven fra Mattilsynet i løpet av mandag.

Sand sier at de fant døde dyr under aksjonen på gården, men han vet ikke hvor mange det er snakk om. Det ble også avdekket manglende fôring og stell av dyrene.

Politiadvokaten vet foreløpig ikke bakgrunnen for det som har skjedd på gården og sier at gårdbrukeren, etter det han kjenner til, ikke er avhørt ennå. Gårdbrukeren var ikke til stede da Mattilsynet og politiet var på gården i Overhalla sist fredag.

Fungerende avdelingssjef Solveig Stølan i Mattilsynet Namdal, bekrefter at de jobber med en dyrevernssak.

– Før helga tok vi over omsorgen for en besetning med storfe på et gårdsbruk i Overhalla, sier Stølan.

Besetningen de nå har tatt hånd om, er på rundt 60 dyr.

– Dette er en alvorlig sak, sier Stølan.

Rolig natt

I Levanger og Verdal har det vært en rolig natt, kan politiet ved operasjonssentralen melde.

- Det ser ut som er tom logg, sier oppdragsleder Guro Vasselien Klein.

Tar opp kampen mot Giske

Ordføreren i Nærøysund i Trøndelag, Amund Hellesø, bekrefter at han stiller som kandidat til ledervervet i Trøndelag Arbeiderparti.

Trond Giske er blitt foreslått av Trondheim Ap til å sitte i styret i Trøndelag Ap, men lokallaget har ikke rangert de fem kandidatene de har foreslått. Etter at den sittende styrelederen Per Olav Skurdal Hopsø og nestleder May Britt Lagesen har takket nei til gjenvalg, har spekulasjonene vært mange om dette baner vei for at Giske kan komme tilbake etter at han ble tvunget til å trekke seg fra alle verv.

Trøndelag Ap er partiets største fylkeslag. Som fylkesleder har man også en plass i Arbeiderpartiets landsstyre.

Ekstremvarsel

Tirsdag er det utstedt ekstremvarsel for Trøndelagskysten i forbindelse med stormen "Elsa". Det tirsdag ventet at Trøndelag vil få et vannivå 60–70 centimeter over tidevannstabellen. Folk blir advart fra å bevege seg i strandsonen og oppfordres til å sikre løse gjenstander.

Det er ventet at nivåene vil nå toppen mellom klokken 12 og 14 på ettermiddagen.

Nedenfor finner du værvarselet for Verdal og Levanger i dag.Lavtrykket skaper fortsatt problemer for Widerøe

Widerøe har tirsdag innstilt 21 avganger i Troms og Finnmark på grunn av lavtrykket som ligger over Nord-Norge.

Værsystemet har beveget seg nordover, men det går langsomt. Det gjør at de små flyene ikke kan fly, og til sammen 21 avganger er kansellert i Troms og Finnmark.

– Vi har én kansellering som skyldes ringvirkninger fra gårsdagen. Ruten Mo i Rana-Trondheim-Bodø måtte innstilles fordi crewet var på feil sted, sier kommunikasjonssjef Catharina Solli i Widerøe til NTB.

De øvrige innstillingene skyldes lavtrykket. Ifølge Meteorologisk institutt skal lavtrykket lette utover formiddagen. Widerøe håper å få all trafikk i gang igjen i løpet av dagen.