Nå blir Innherred og T-A rene konkurrenter

Nyheter

Trønder-Avisa-konsernet forlater Polaris Media. Istedet inngår de et strategisk samarbeid med konkurrenten Amedia.

Det vedtok et enstemmig konsernstyre i T-A-gruppen tirsdag.

Mediekonsernet Trønder-Avisa skal nå undertegne en tiårig samarbeidsavtale med Amedia, og dermed avsluttes et like langvarig tett samarbeid med Polaris Media, heter det i en pressemelding som Medier24.no siterer tirsdag ettermiddag.

Eierskapet i T-A har lenge vært uavklart, og eierne har slitt med å bli enige om retningen. T-A er i hovedsak eid av LL Inntrøndelag (38 prosent), AS Nord-Trøndelag (59,9 prosent) og Polaris Media (10,1 prosent). T-A-konsernet innbefatter blant annet også avisene Namdalsavisa og Steinkjer-Avisa.

– Vi har hatt en grundig prosess der vi har sett på mulighetene i begge konsernene. Jeg beklager at dette har tatt så lang tid, noe som har skapt usikkerhet både innad i selskapet og den strategiske planleggingen, sier styreleder Kolbjørn Almlid.

Da han ble styreleder i fjor sommer, ble det viktig for ham å få en avklaring så raskt som mulig.

Den nye trondheimsavisa Nidaros, som så dagens lys ved årsskiftet, er også eid av Amedia.