Godt resultat - vil utbetale utbytte

Kværner-konsernet går godt, blant annet takket være verftet i Verdal.  Foto: Tor Ole Ree

Nyheter

Kværner hadde i 2019 driftsinntekter på 9,4 milliarder kroner, 2,2 millarder mer enn året før.

– Året var preget av ferdigstillelse av viktige prosjekt, som utstyrs- og boligplattformen for Johan Sverdrup fase 1 og den ubemannede plattformen Valhall flanke vest, og nye kontraktstildelinger, opplyser selskapet i en pressemelding.

2020 innledes med høyt aktivitetsnivå på verftene, og ordrebøkene inkluderer viktige nye kontrakter vunnet i 2019.

De gode tidene gjør at Kværners styre foreslår å utbetale 0,50 kroner per aksje til eierne. Det vil gi en utbetaling på til sammen 134,5 millioner kroner, som er litt mer enn halvparten av nettoresultatet i 2019.

Kværner-styret har samtidig bestemt at utbetaling av utbytte fremover skal vurderes bare én gang i året, istedet for to som de siste årene. Siden børsnoteringen i 2011 har selskapet betalt ut rundt 60 prosent av nettoresultatet i utbytte til eierne.