Morgenrapporten

Mistanke om ruskjøring. Vedtok å leie private sykehjemsplasser. Testet for coronavirus i Trondheim.

Politiet måtte onsdag rykket ut til Verdal etter at en bilist kjørte ned et gjerde.  Foto: Gorm Kallestad

Nyheter

Politiet fikk onsdag kveld, klokken 21.31, melding om en bil som hadde kjørt inn i et gjerde i Verdal.

- Det var bare fører i bilen. Hun fremsto som påvirket og ble tatt med til legevakten for sporsikring. Patruljen har opprettet sak på forholdet og kvinnen vil bli anmeldt. Føreren ble ikke skadd, og hun vil bli avhørt i ettertid, sier operasjonsleder Ellen Maria Brende.

Klokken 00.59 rykket politiet på nytt ut til Verdal da de fikk melding om husbråk.

- Fikk melding om bråk fra en adresse på Verdal. Litt utenfor sentrum. Vi sendte en patrulje og når vi kom var det helt stille, ingen personer å se. Så det hadde roet seg før vi kom, sier Brende.

Vedtok å leie plasser utenfor kommunen

Driftsutvalget i Levanger behandlet onsdag en sak som gikk ut på å leie sykehjemsplasser av Lucasstiftelsens Betania Sparbu i Steinkjer for å huse utskrivningsklare pasienter fra sykehuset. Ordningen er begrenset til fem måneder og har et utgiftstak på 100.000 kroner, skriver Trønder-Avisa

I forkant kom Karl M. Bucholdt (V) med hard kritikk mot kommunedirektørens forslag.


– Jeg synes det er tragisk at kommunen har havnet i det uføret at man må kjøpe plasser i en annen kommune for å komme i mål, og besparelsene er minimale. Noe må være riv ruskende galt når dette blir løsningen som kommunen må benytte seg av, og til syvende og sist vil denne løsningen hjelpe svært få pasienter, skriver Buchholdt.

Driftsutvalget gikk enstemmig inn for å leie plassene, mens kommunalsjef Kristin Bratseth påpekte at leie av sykehjemsplasser må ut på anbud dersom ordningen skal forlenges.

Karl M. Bucholdt krevde i forkant at kontrollutvalget vurderte kapasitetsplanleggingen for utskrivingsklare pasienter. Det ble avvist av utvalgsleder.

I utvalget fremmet Bucholdt et forslag om at det lages en opptrappingsplan for å kunne motta utskrivingsklare pasienter i egen regi fra sykehuset, noe som fikk full tilslutning.

Måtte stenge deler av legevakten

Hovedinngangen og venterommet på legevakta i Trondheim var stengt onsdag ettermiddag på grunn av at en person ble testet for det nye coronaviruset. Det bekrefter enhetsleder Gustav Øverli ved Helsevakta i Trondheim kommune overfor Adresseavisen.

– Det har vært innom en person som oppfyller kriteriene for prøvetaking med tanke på coronavirus-smitte. Det er tatt prøver av personen, og vi har isolert personen, sier han.

Hovedinngangen og venterommet var stengt fra rundt klokka 14.30 til 18.

Øverli opplyser videre at legevakta ønsker at folk som mistenker at de er smittet, ringer før de møter opp, skriver NTB.

Slik blir været

Nedenfor finner du værvarselet for Verdal og Levanger i dag.