Hvis du lurte på hvor viktig lokalavisa er i tiden med korona

Mange tall å holde styr på, men det viktigste er at artiklene på Innherred.no leses. Det gjør de i hopetall om dagen. 

Nyheter

Det er vel ingen grunn til å lure en gang. Etterspørselen etter informasjon, korrekt informasjon, er enorm om dagen. Lokalavisa spiller en viktig rolle, både i videreformidling av informasjon fra nettsteder folk flest ikke har som vane å besøke, å bringe oppdaterte tall på utbredelsen, fortelle historier om hverdagen til folk og redegjøre for situasjonen til næringslivet i krisetida.

Lesertallene er det beste beviset på hvor viktig vi er. Og tallenes tale er klar: Mer enn dobbelt så mange er innom Innherred.no nå enn i de ti ukene før koronaen satte sitt preg på det norske samfunnet. Antall leste saker har samme utvikling, og vel så det.

Rekorduke i år

Sist uke nådde vi en foreløpig topp i 2020.

Vi hadde 1.126.465 (en million ett hundre og tjueseks tusen fire hundre og sekstifem) sidevisninger, inkludert forsiden.

Vi hadde 131.245 ulike brukere (datamaskiner, mobiler, nettbrett) innom nettsiden vår.

Snittet de ti foregående ukene, det vil si fra mandag i uka med nyttårsaften frem til for to uker siden, var på 61.147 unike brukere, attpåtil godt trukket opp av en spesielt god uke da Jorunn Slapgård Indahls siste innlegg gikk viralt.

Snittet på sidevisninger de ti første ukene av 2020 var på 469.930 i uka. Sist uke hadde vi altså 2,4 ganger så mye som det.

Registrer deg

Kom du inn på denne saken via vår Facebook-side, er ikke det så rart. Vi har nemlig veldig god gjennomslagskraft der, sammenliknet med mange andre. Det er også den enkle forklaringen på at noen sammenliknbare medier ofte har vel så mange sidevisninger som oss, til tross for at færre er innom siden. Våre lesere kommer i større grad rett inn på sak istedet for å gå vegen om forsiden.

De siste par ukene har også vært gode for andelen av abonnenter som er innom. 53-54 prosent av dem er det i løpet av uka. Her er potensialet mye større, så når du har litt ekstra tid i krisetida er det en fin anledning til å få dette i orden. Ring oss på 74019000 på dagtid hvis du trenger hjelp.

Kortversjonen: Trykk meny i toppen av siden og logg inn. Enten har du bruker fra før (eksempelvis hvis du bruker finn.no eller andre Schibsted-løsninger) eller så oppretter du en ny bruker. Når du er innlogget må du koble abonnementet ditt til brukeren. Da må du ha abonnementsnummeret ditt. Men som sagt, ring gjerne vår kundeservice hvis du står fast.