Ordføreren hilser til folket, og innleder med en gledelig nyhet

Ordfører Anita Ravlo Sand ber om at vi fremdeles holder avstand og unngår store forsamlinger, selv om det i løpet av helga ikke ble registrert nye smittetilfeller i Levanger.  Foto: Levanger kommune/Skjermdump fra videoen

Nyheter

I en video som ble publisert mandag ettermiddag, takker ordfører Anita Ravlo Sand i Levanger de mange som jobber for å holde hjulene i gang, og blant disse er det mange yrkesgrupper som ikke er så synlige til daglig.

Videohilsenen finner du på kommunens facebookside, og gjenfortalt i tekst, sier Sand dette:

«En gledelig nyhet først.

I helga har det ikke kommet til flere registrerte smittede personer i Levanger. Likevel er vi ganske sikker på at det går personer rundt i byen som er smittet, og som ikke vet det selv. Derfor er det viktig at vi vi fremdeles holder avstand og unngår store forsamlinger.

I litt over en uke nå har vi hatt disse omfattende tiltakene. Det er nå vi ser hvilke yrkesgrupper som er viktige, men som ikke er så synlig til daglig. Det er renholdsarbeidere, sjåfører og andre som driver med transport, det er folk som driver med energiforsyning, og det er de som driver innen matvareproduksjon.

Lista er lang.

En stor takk til dere alle for den jobben dere gjør.

Åtte prosent av arbeidstakerne i Norge er nå permittert. Det er enormt mange og får store konsekvenser for det vi lever av.

Bedrifter, næringsforeninger, kommune, stat, og fylke går nå sammen for å finne hvordan vi kan begrense skadene mest mulig. Det viktigste er selvfølgelig å unngå å bli alvorlig syk, men hele grunnlaget for velferdssystemet er at folk er i jobb. Derfor må vi tenke minst to strategier samtidig, å hindre smittespredning og sørge for at folk har en jobb å gå til.»