Morgenrapporten

Sov i bilen - politiet avbrøt nattesøvnen

Det var på parkeringplassen rett ove elva at to rumenere som i bilen i natt, og fikk beskjed av politiet om å fjerne seg.  Foto: Roger M. Svendsen

Nyheter

Det var ved halv tre-tiden natt til mandag at politiet kom over en bil på parkeringsplassen Løvåstomta i Levanger sentrum, hvor det satt to personer og sov.

Det viste seg å være to rumenere på 61 år.

– Det kan tyde på at bilen hadde stått der en stund, men både bil og personer fikk beskjed om å fjerne seg, sier Anlaug Oseid i Trøndelag politidistrikt.

Operasjonslederen kan ellers fortelle om en stille natt i vårt distrikt, men helgen forøvrig har ikke vært så rolig i Trøndelag som man kan kanskje kunne tro - omstendighetene tatt i betraktning.

Mange privatfester

– Når det gjelder vanlige utelivet så har det vært stille, men det har vært endel privatfester rundt omkring som vi har fått beskjed om. Vi har ikke kapasitet til å sjekke alle - noen har vi tatt via telefon og forsøkt løst det på den måten. Så det er vel bare å gjenta oppfordring om å ikke samles i for store grupper i private lag heller.

Vårrengjøring

Mange sentrumsbeboere i Levanger fikk sikkert en tekstmelding fra kommunen søndag om å koste egne fortau.

Denne uken starter nemlig rengjøring av sentrumsgatene.

Våren på gang. Denne uken begynner kommunen med kosting av strøsand og annen skitt fra sentrumsgatene.  Foto: Erlend Aune

«Ber gårdeiere om å koste eget fortau rent for strøsand. Sanden skal i størst mulig grad tas opp, mindre mengder tillates kostet til veibanen», er blant annet oppfordringen i meldingen.

Fortsatt stengt

Det pågår fortsatt byggearbeider i Kirkegata 53 og 55 i Levanger.

Hovedgata i sentrum vil derfor fortsatt være stengt ved disse adressene fra mandag klokken 0830 til tirsdag klokken 23.

Andre nyheter fra natten

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 23. mars.

Canada først til si at de dropper OL

Canada ble natt til mandag første land som sier de ikke sender OL-utøvere til neste sommer-OL om ikke de planlagte lekene i Tokyo 2020 utsettes med minst ett år. Rett etterpå uttalte Australia at det ikke blir praktisk gjennomførbart for dem å stille lag i Tokyo 2020.

Japans statsminister Shinzo Abe nevnte mandag for første gang muligheten for å utsette de olympiske sommerlekene som etter planen skal gjennomføres fra 24. juli til 8. august.

Oljeprisen falt

Etter at Senatet i USA ikke ble enig om en krisepakke i USA, falt oljeprisen på nytt da børsene i Asia åpnet mandag. Nordsjøoljen falt med 4,9 dollar fatet.

Prisen på nordsjøolje falt til 25 dollar fatet i morgentimene onsdag. For den amerikanske lettoljen falt prisen med 2,5 prosent til 22 dollar fatet.

Trump er opprørt over Kina

President Donald Trump sier han er litt opprørt over at Kina ikke informerte omverdenen på et tidligere tidspunkt om koronaviruset.

– De skulle ha fortalt oss om dette, sa Trump under en pressekonferanse i Det hvite hus søndag kveld.

Emiratene innstiller all flytrafikk

Myndighetene i Dubai kunngjorde mandag at all passasjertrafikk vil bli innstilt i to uker. Forbudet gjelder alle ankomster, men også passasjerer som bare kommer til Dubai i transitt.

Tiltaket blir gjort for å begrense antall koronasmittede og for å flate ut kurven for antall smittede, melder landets statlige nyhetsbyrå WAM. Beslutningen vil bli iverksatt i løpet av de neste 48 timene, melder byrået.

Harvey Weinstein er koronasmittet

Filmprodusenten Harvey Weinstein, som er dømt til 23 års fengsel for voldtekt og seksuelt overgrep, er koronasmittet, opplyser fengselet. Ifølge leder Michael Powers er 68 år gamle Weinstein nå plassert i isolasjon etter at han testet positivt for koronaviruset søndag morgen.

Weinstein var trolig smittet allerede da han ble fengslet sist onsdag.

(©NTB)