Morgenrapporten

Voldshendelse med to personer på privat adresse i Levanger

Politiet måtte ta hånd om en voldshendelse i Levanger på morgenkvisten.  Foto: Anders Vinje

Nyheter

Det var klokken 0620 onsdag morgen at politiet fikk melding om en voldshendelse litt utenfor sentrum i Levanger.

Operasjonsleder Trond Hangaas forteller til Innherred ved halv åtte-tiden at det er en patrulje på stedet.

To personer skal være involvert, og en av dem skal ha fått en skade på en tann og legevakt er koblet inn.

– Det er forsåvidt det jeg vet nå. Våre mannskaper driver etterforskning på stedet, tar avhør av de involverte og sikrer bevis blant annet, sier Hangaas.

Påkjørt rådyr

En halvtime etter midnatt kom det telefon fra en lastebilfører om at han hadde kjørt på et rådyr på E6 i Vuddudalen.

– Det står ikke i loggen hva som ble skjebnen til rådyret, men viltnemnda er uansett varslet i slike tilfeller. Det er ikke snakk om personskade, sier operasjonslederen i Trøndelag politidistrikt.

Brudd på koronatiltak

Politiet over hele landet får nå inn tips om karantenebrutt, smittetrusler og ulovlig opphold på hytta.

Politisjef Arne Johannessen for avdeling Sogn og Fjordane i Vest politidistrikt sier til NRK at absolutt alle må ta de nasjonale retningslinjene på alvor.

– Det er rett og slett et samfunnsansvar den enkelte har, sier politisjefen.

Politiet i Trøndelag fått inn rundt 115 tips, og Vest politidistrikt fikk inn om lag 50 tips bare i løpet av helgen.

Ett av tipsene førte til en bot på 20.000 kroner. Det skjedde etter at en ung person fra Sogn og Fjordane med påvist koronasmitte reiste på fest.

Ifølge NRK jobber den aktuelle personen i helsevesenet.

Børsoppgang

Etter den kraftige oppgangen på Wall Street tirsdag, og i lettelse over at OL i Tokyo ikke ble avlyst, men utsatt, fortsatte den japanske børsen oppgangen onsdag.

For tredje dag på rad styrker Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo seg og åpnet med en oppgang på 4,97 prosent, til 18.991 poeng, da handelen startet onsdag.

Dermed har indeksen styrket seg merkbart fra 16.373 poeng på bare få dager.

Vaffeldagen

Onsdag 25. mars er årets vaffeldag, og det er ellevte året på rad dagen feires i Norge.

– I år er det nok mange som sitter i karantene eller begrenser sin omgang med andre som følge av korona-viruset. Dermed blir det ingen felles vaffelfest i Norge, men vi håper mange koser seg med vafler sammen med nærmeste familie, sier administrerende direktør i Stiftelsen Elektronikkbransjen, Jan Røsholm.

I 2019 viser bransjens statistikk at det ble det solgt 251.000 vaffeljern i Norge, og i løpet av de siste 20 årene er nesten seks millioner jern blitt solgt. Det viser at nordmenn er et vaffelelskende folk.

Med mange koronafaste hjemme kan det sikkert være en fin mulighet til å markere vaffeldagen litt ekstra.  Foto: Berit Roald

– Vafler er en fin aktivitet å gjøre sammen hjemme sammen med barna, og for de som ikke er mange i husholdningen holder vaffelrøre holder seg godt i kjøleskapet i cirka tre dager. Du kan også helle røren over på tomme, rene melkekartonger og fryse den. Væske utvider seg i frossen tilstand, så det er lurt å ikke fylle kartongen helt opp for å unngå at den sprekker, sier Røsholm.

Ifølge medieovervåkningsverktøyet Retriever ble vaffeldagen for første gang nevnt i norske medier i 2003, men inspirasjonen er hentet fra Sverige.