Verdal er i forkant - slik lar de familie og venner holde kontakten med dem de ikke kan møte fysisk

Signal er en av appene som kan benyttes for å snakke med sine nærmeste, når man ikke kan dra på besøk. 

Nyheter

Verdal kommune passer på å kombinere nyttig informasjon og litt skryt av seg selv når de forteller om løsningene for videokommunikasjon som benyttes enda mer enn vanlig i disse dager.

– Vi ligger langt fremme i uttesting og bruk av velferdsteknologi. Disse løsningene har vi testet ut, og de fungerer svært bra, sier prosessleder for velferdsteknologi i Verdal kommune, Milda Svestad i en artikkel på kommunens egne hjemmesider.

Det er løsninger for videokommunikasjon det er snakk om, deriblant Whereby, som er en app som nå er tatt i bruk i både institusjoner og bofellesskap i kommunen. Appen kan lastes ned på smarttelefon og nettbrett.

Ved å ta kontakt med avdelingen der en av sine nærmeste holder til får man informasjon om navn på videorom for oppkobling, og så er det bare noen enkle klikk før man er igang.

For de som er pårørende eller venn med noen som bor i egen bolig anbefaler kommunen appene Komp og Signal. Førstnevnte er kort forklart en dataskjerm som nær familie kan benytte til å dele bilder, aktiviteter og gjennomføre videobesøk. Den andre er også noe liknende, med visse ulikheter.