Verdal har fått sin niende smittede torsdag

Nyheter

Det forteller kommunen i en statusoppdatering ved kvart på fire-tiden på ettermiddagen.

Hele meldingen:

I dag, 26. mars, fikk Verdal bekreftet det niende tilfellet av koronasmitte.

– Vedkommende er nærkontakt til en smittet person fra en nabokommune, og er isolert, sier kommuneoverlege Ragnhild H. Aunsmo.

Nærkontakter i karantene

Kommuneoverlegen forteller at alle nærkontaktene til verdalingen som nå har fått påvist smitte av Covid-19, allerede er varslet og satt i karantene.

–De ble oppringt av smittevernteamet i nabokommunen og informert om at de er nærkontakter til noen som har fått påvist smitte av koronavirus, sier Aunsmo og utdyper:

– Personer med smitte er isolert i sine egne hjem, og skal oppholde seg hjemme til de blir erklært smittefrie. Nærkontaktene blir satt i karantene. Det innebærer at de ikke går på jobb, bruker offentlig transport eller er sammen med andre.

Lette symptomer

Den niende personen i Verdal som har fått påvist smitte av Covid-19 er altså nærkontakt til en smittet person fra en nabokommune. Ifølge kommuneoverlegen rapporterer vedkommende om lette symptomer.

Det var tirsdag 17. mars at Verdal fikk det første tilfellet av påvist koronasmitte. Det ble da iverksatt smittesporing blant nærkontaktene. I går ble det bekreftet at syv av disse testet positivt for Covid-19. Samtlige av disse har vært i karantene siden tirsdag i forrige uke. Aunsmo vurderer derfor risikoen som lav for at de skal ha rukket å smitte andre personer.

Personen som nå har fått bekreftet smitte av Covid-19, har altså ikke tilknytning til denne saken.

Flere på veg mot friskmelding

Av de totalt ni smittede i Verdal, har en opplevd moderate symptomer. De andre har rapportert om milde symptomer. Kommuneoverlegen forteller at flere av de smittede er på vei mot friskmelding.