Morgenrapporten

Denne gangen var det verdalingene sin tur til å bli forstyrret

Haugesund 20190725. Det er endel som hysjer litt i nabolagene for tiden på grunn av høy musikk. Her hysjer Haugesunds Kristoffer Velde på motstanderlagets supportere i en kvalik-kamp til Europaligaen i fjor sommer  Foto: Jan Kåre Ness

Nyheter

– Vi skal kanskje ikke kalle det et problem, men vi får endel klager på høy musikk på ukedagene nå. Det har kanskje sin bakgrunn i at mange unge folk ikke skal på skole eller studier, og da er det endel som blir sittende oppe utover natten.

Det sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt.

Uteplassene er også stengt på kveldstid, og da blir kanskje veien kort til å ha litt «hjemmeliv» i disse tider.

Nå kom ikke klagen fra Ørmelen så veldig sent, men mulig det var noen som snart skulle krype til køys før en ny arbeidsdag.

Meldingen ble loggført klokken 22.13, og det ble sendt en patrulje til stedet.

– Vi fikk snakket med huseier, og det ble lovet å dempe musikken. Det kom ikke flere klager, så da ser det ut som beskjeden ble oppfattet, sier Volden.

Det var i grunnen det operasjonslederen hadde å melde fra vårt distrikt fredag morgen.

Tips oss

Lokalavisa har normalt mange invitasjoner til ulike arrangementer og andre ting i forkant av helgene.

Nå er det stille også på den fronten.

Likevel oppfordrer vi folk til å tipse oss hvis det er noen som bruker kreativiteten til ett eller annet, som kanskje kan være verdt å dele med andre.

Innherred skal selvsagt holde deg oppdatert på det som skjer vedrørende koronakrisen, men samtidig så tror vi at våre lesere setter pris på å lese om litt andre ting også i denne utfordrende tid.

Tidlig ferie

I frykt for massekonkurser og høy arbeidsledighet foreslår økonomiprofessor Kjetil Storesletten å legge fellesferien til mai og juni.

– Det vi kunne gjort var å si at dette går over innen mai eller juni. Etter det er det full fellesferie og skolestans. Hvis alle heller tar ut ferien i mai eller juni vil man spare ganske mye i permitteringspenger og få til mer verdiskaping, sier Storsletten til Dagens Næringsliv.

– Hvis viruset gir seg i juli, kan man få samfunnet i gang igjen, sier han.

Forslaget får støtte fra økonomiprofessorene Torfinn Harding og Andreas Moxnes, som også frykter at store deler av norsk næringsliv blir utslettet dersom krisen varer lenge.

Slutt å klage

«Slutt nå med dette hyttemaset, vær så snill», var beskjeden stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen la ut på Facebook denne uken.

Til Aftenposten (+) sier Trøen oppfordringen var av hensyn til helseberedskapen i kommunene og ikke på grunn av smittefaren.

– Jeg forstår at det å få være på påskefjellet ville gitt en kjærkommen følelse av normalitet og trygghet for mange i en ellers krevende hverdag, men vi må dessverre avstå fra det akkurat i år, sier hun til avisen.

Regn i ettermiddag

Yr melder om en relativt sett grei dag, med temperaturer opp mot åtte grader.

Det blir spredt regn utover ettermiddagen.