Åsen-brann: Ansatte evakuerte seg selv på grunn av eksplosjonsfare

Meldingen var ganske dramatisk, men det ser ut til å ha gått rimelig greit etter meldingen om brann hos Duun industrier i Åsen.  Foto: Leif Arne Holme

Nyheter

Politiet meldte ved 14.15-tiden onsdag om en brann i Åsen. Ifølge observasjoner lokalavisa selv gjorde kjørte minst tre brannbiler og to ambulanser ut av Levanger sentrum i retning sørover.

– Det er meldt om svart, tykk røyk fra fabrikkbygget ved Duun Industrier i Åsen. Fabrikkansatte har begynt å evakuere seg selv, da det er brann- og eksplosjonsfare i bygget. Det står blant annet en propantank utenfor bygget, sa operasjonsleder Bjørnar Gaasvik i Trøndelag politidistrikt like etterpå.

Toglederen på Trønderbanen var da også varslet, siden togtrafikken går rett forbi fabrikkområdet.

– De er varslet om fare for spredning på grunn av vinden, sa Gaasvik.

I ventilasjonsanlegget

Tre kvarter senere latet det meste til å være avklart på industritomta.

– Vi fikk melding om røykutvikling i industrilokalet. Dte ble fort avklart at det ikke var spredningsfare, og samtlige ansatte ble evakuert, forteller innsatsleder Tommy Brattås til Innherreds fotograf på stedet.

Innsatslederen vet ikke hvor mange ansatte som var i bygget da røykutviklingen startet, men det har industrivernet kontroll på. De jobber fortsatt i lokalene etterpå.

– Det skal ha vært åpne flammer, men mest røykutvikling, i tilknytning til ventilasjonsanlegget, forteller han.

Brukte drone

Brannvesenet fortsatte etterpå med undersøkelser av stedet der det var varme- og røykutvikling. Nødetatene benyttet seg også av en drone som kan lese av temperaturen i bygget, for å ha full kontroll på at branntilløpet var slukket.

Han konstaterer at branntilløpet skjedde uten den store dramatikken, men politiet vil rutinemessig opprette sak på forholdet.

Ved 16-tiden oppsummerte politiet hendelsen på Twitter med at det hadde vært brann i et avtrekksfilter i industrilokalet. En person pustet inn noe røyk, men vedkommende er sjekket av helse og friskmeldt.

Innsatsleder Tommy Brattås kunne konstatere at ting kom fort under kontroll.  Foto: Leif Arne Holme