68-åringen sykler 2200 km for framtiden og sine barnebarn. Tirsdag vil han også ha med seg besteforeldre i Levanger.

Normann Natland på sykkeltur. Her fra Lofoten.  Foto: Normann Natland

Nyheter

Normann Natland startet den lange sykkelturen fra Alta til sitt hjemsted Bergen i begynnelsen av mai. Tirsdag 9. juni stopper han innom Sjøparken i Levanger.

Natland sykler for Besteforeldrenes klimaaksjon. Målet er å engasjere mennesker i «besteforeldrealderen» til å stå opp for klimakampen. Han vil holde en appell i Sjøparken, og oppfordrer alle som er opptatt av fremtidens miljø til å delta i markeringen. Miljøagentene og Natur og Ungdom vil også være til stede.

Sykkelturen går fra Sætersmyra og inn til Sjøparken i Levanger sentrum.

Mener de eldre har et stort ansvar

Han er selv bestefar, og mener besteforeldre bør engasjere seg i spørsmål om klimaendringer på lik linje, om ikke enda mer, enn andre.

– Det er på mange måter vi som kan til at det er blitt som det er i dag. Disse utfordringene har vi skapt gjennom vår måte å leve på, forteller Natland.

I tillegg hevder han at besteforeldre både har mye kunnskap og mer tid enn andre til å kjempe for klimaet. Han er også opptatt av at barn må lære tidlig om klimaets utvikling.

– Foreldre har ofte litt dårlig tid og mye å gjøre. Vi har derimot god tid til å være gode eksempler for barna, blant annet ved å ta dem med oss på sykkelturer. Et annet eksempel er når vi er i butikken. Der kan vi være opptatt av og vise fram for barna at vi helst styrer unna plastposer, sier Natland.