Denne uka når de en milepæl

De store kranene er borte, men arbeidet fortsetter på høygir på byggeplassen til nye Verdal bo- og behandlingssenter.  Foto: Roger Eggen, Veidekke

Nyheter

Byggingen av nye Verdal bo- og behandlingssenter går ufortrødent videre. Når denne uka er over, skal alle stendere for yttervegger være kappet og montert. Da vil det totalt være kappet og montert cirka 2800 stendere for yttervegger i bygget.

Det forteller prosjektleder Trine Hynne for Grande Entreprenør og Veidekke i den ferskeste statusoppdateringen fra byggeplassen.

Kværner-inspirasjon

Ute i stillaset på ytterveggen pågår fortsatt montering av vindsperre og utlekting for kledning, og utover uka vil entreprenøren begynne med bordkledning på deler av bygget.

– Vi fortsetter også med vindusmontering denne uka. Som nevnt tidligere har vi både gule og grå vinduer, og flere vil nok kjenne igjen gulfargen som er valgt. Det er nemlig samme gulfarge som brukes på de fleste stålunderstellene som er produsert ved Kværner Verdal de siste årene. Her har altså arkitektene fra PKA og Norconsult latt seg inspirere av industribygda vår, konstaterer prosjektlederen.

Samme gulfare vil gå igjen også i andre fasadeelementer etter hvert.

– Inne i bygget skal vi denne uka fortsette med innervegger. Tømrerne fra Veidekke og Grande legger sviller og reiser bindingsverk, mens Caverion legger skjultanlegg i veggene. Betonggjengen pusser fortsatt badegulv i beboerrommene, og midt i uka skal det tynnavrettes en ny del av bygget, opplyser Hynne.

Maling og gulvbelegg

Oppe på taket er to av fire tekniske rom nå ferdig malt av malerne fra Malermester Bjørås, og i løpet av uka skal Enes og Olsen Malerforrestning legge gulvbelegg der, slik at ventilasjonsaggregat kan trilles inn og monteres..