Han blir redaktør for ny avis i Steinkjer

Stig Jakobsen er i dag sjefredaktør og administrerende direktør i avisa iTromsø. Han har lang fartstid fra magasinbransjen, bl.a. i Bonnier Media, og har i tillegg jobbet i TV 2 og Dagbladet. 

Nyheter

Redaktøren er hentet fra Tromsø når Polaris Media lanserer en ny heldigital lokalavis på Steinkjer.

Gjennom grundig, lokal og dagsordensettende journalistikk er ambisjonene å utgjøre en forskjell i livene til menneskene i byen. Mediekonsernet har fra før Adresseavisen, Innherred, Bladet og Fosna-Folket nord i Trøndelag, og vil med nysatsingen styrke sin tilstedeværelse i regionen.

Det går fram av en pressemelding fra Polaris Media.

Erfaren redaktør

Sjefredaktør og administrerende direktør for den nye avisen blir mannen som i fem år har hatt tilsvarende rolle hos iTromsø, Stig Jakobsen. Han har lang fartstid fra magasinbransjen, bl.a. i Bonnier Media, og har i tillegg jobbet i TV 2 og Dagbladet.

– Mange stusser sikkert over at jeg forlater jobben i Tromsø, men oppgaven ble simpelthen for fristende. Jeg har vært med og startet til sammen 10 magasiner, i min periode i Bonnier, og vet hvor gøy det er. Har imidlertid aldri fått vært med å starte avis. Selv om det kanskje ikke ser sånn ut, var jeg for ung til å oppleve at iTromsø ble startet – for 122 år siden, sier Jakobsen.

Steinkjer fortjener en offensiv nettavis

Noen vil selvsagt spørre seg om det er rom for nok én avis i en by som allerede huser to.

– Trønder-Avisa har en ambisjon om å være en regionavis, med bredden det innebær. Steinkjer-Avisa er lokal, men har hatt hovedfokus på papirproduktet. Vi synes Steinkjer fortjener en offensiv nettavis som løfter frem de viktigste sakene og tar på alvor det som skjer i byen, sier Jakobsen.

Samarbeider med andre Polaris-aviser i regionen

– Vi kommer til å samarbeide tett med Adresseavisen og Polaris’ andre aviser i regionen. Steinkjer er på sett og vis i den samme situasjon som Tromsø, der du har ett stort regionalt nyhetssted i Trønder-Avisa, pluss Steinkjeravisa – som i stor grad satser som papiravis. Vi skal også være god på lokale nyheter, men derimot være heldigital, sier Jakobsen til sin egen avis iTromsø.

Med seg på laget har han bl.a. fått med seg Silje Olsen Engenes, med bakgrunn fra NRK Troms, Even Thodesen fra iTromsø og Tea Eline Skarpjordet, som tidligere jobbet i NRK på Steinkjer. Det vil også bli rekruttert flere i avisen.