Knuste korona-viruset - de er i hvert fall i gang

Korona-viruset til familien til Stig Viken har fått seg kakk av kollegene i politiet.  Foto: Politiet på Innherred

Nyheter

I november skrev Innherred om familien Viken i Verdal, som har en årviss tradisjon med å forme noe spesielt av pepperkakedeigen.

Det største prosjektet var i 2019, da de laget en baryton i full størrelse, men hund og tiur har også stått som pepperkakepryd i stua de siste årene.

Laget virusmodell

Drodlingen rundt det nyeste prosjektet tok ikke lang tid. De falt fort ned på en modell av viruset covid-19.

– Nå skal viruset få stå på en skjenk i stua gjennom adventstiden og julehøytiden, godt avskjermet fra hunden i huset. Så skal familien på nyåret gjøre det alle i hele verden har lyst til å gjøre så raskt som mulig: Knuse viruset!

Med tanke på det økende smittetrykket rundt korona både i Verdal og Levanger og flere andre steder i landet, så er det nok litt igjen til korona-viruset er knust. Men vaksineringen som er i gang er jo en start.

Slo et slag for å slå det ned

Hjemme hos familien Viken har de vel heller ikke helt knust viruset ennå, men politiet på Innherred forteller på sin facebookside at vakta natt til sist søndag tok et slag på «pepperkakehus-viruset».

– Det smakte godt, men kampen mot covid-viruset er nok ikke ferdig riktig ennå, fastslår de etter besøket hos sin kollega blant lovens lange arm.

Uansett gir de skryt til befolkningen etter helgen som var.

– Ordens- og sikkerhetsmessig har vi hatt fine forhold. Folk er flinke til å følge Folkehelseinstituttets og kommunens anbefalinger.