Styret i Vinne samfunnshus har nå bestemt seg for å politianmelde hærverket som førte til den store vannskaden i februar.

– 200.000 kroner er et svimlende beløp for oss. Og nå må vi sannsynligvis ta opp et ekstra lån for å betale utbedringskostnadene. Men vi håper i det lengste at de som har gjort dette melder seg og kommer og gjør opp for seg. Vi synes det er dårlig gjort å ramme en uskyldig tredje part på en slik måte. Saken er ikke politianmeldt enda, men dette vil skje over helga, forteller Sigleif Thingstad som er medlem i styret i Vinne samfunnshus.

– Vet dere hva som har skjedd?

– Vannet har kommet ut av en brannslange som henger på veggen i et lite kott ved siden av lillesalen. Slangen er sikret med en stoppkran, og alt tyder på at det er menneske(r) som har vært inne i rommet og åpnet kranen. Det er ikke funnet noen skader på selve slangen. Og et slikt kott kan aldri låses da det henger en brannslange der, påpeker Thingstad. Kottet er noe mindre enn en halv kvadratmeter, og på døra står det brannslange med store hvite bokstaver på rød bunn.

40-årskalas

Det var de som leide lillesalen til feiring av en 40-årsjubilant som oppdaget vannet som flommet utover da de kom for å rydde dagen etter. Omkring 50 mennesker var til stede i salen som har fått de største skadene.

– Vi driver nå og river ut våte materialer. Vi fjerner alt av isolasjon og treverk i hele gulvet i lillesalen. Dette er godt spikret, og det er tungt å få revet opp bordene. Men det er en forholdsvis grei jobb. Vi begynte mandag, og vi er stort sett to mann her, sier Tor Nilsen som er tømrer i Innherred Bygg AS.

– Denne isolasjonen er gjennomvåt, sier Salko Supur (fra Bosnia) og viser fram en del av glavaen som må fjernes.  I tillegg til det fysiske arbeidet, brukes avfuktere og vifter til opptørking. Dette utstyret er utlånt av Polygon.

– Vi håper inderlig at alt er utbedret og i orden til mai. Da har vi flere konfirmasjoner her, sier Thingstad.

Ber om støtte

Thingstad håper noen nå vil hjelpe Vinne samfunnshus økonomisk med dette. Ifølge forsikringsselskapet er dette en type skade som ikke dekkes etter vilkårene i avtalen. Vannskaden skyldes nemlig ikke rørbrudd, eller innbrudd.

– 200.000 er mye penger for et lite lag som oss, og vi frir nå både til bedrifter og private om økonomisk hjelp. Vi håper noen kan være litt generøse og bidra med en slant, sier Thingstad og legger til at de heldigvis har klart å avvikle bingokveldene som normalt.

– Hvor populært er det å leie lokaler her?

– I gjennomsnitt er lokalene utleid to tre kvelder i uka. I tillegg kommer helgene. Da brukes salen til rund dager, bryllup og konfirmasjoner. Vi har allerede booket sju-åtte brylluper for inneværende år.