Grunnen til at han drar fram bildene fra påsken 2008 nå, er at kommunen i disse dager har hovedplan for veg i 2014 på sakskartet. I torsdagens formannskapsmøte vedtok politikerne en prioriteringsliste med åtte punkter.

Saken skal til kommunestyret for endelig avgjørelse.

Prioriteringene formannskapet går inn for er:

1. Asfaltering i Bollgardssletta

2. Vegrekkverk i Markavegen

3. Utskifting av 30 lysstolper på Garpa og Prærien

4. Grøfting og grøfterens i Hellmovegen, Kluksbakkan, Holmlibakkan og Hellbakkvegen

5. Reasfaltering av Møllegata

6. Gatenavnskilt i mange veger som mangler dette

7. Utbedring i Flåttaenget, 100 meter

8. Utbedring i Sundbyvegen, 430 meter

Erling Bergh synes imidlertid det er rart at Professor Ryghs gate i sentrum fortsatt er uten asfalt, og at det heller ikke står på lista denne gangen.

– Det må vel være den eneste hovedmatevegen til et stort boligområde i sentrum av en by her til lands, som ikke er asfaltert, sier Bergh, som har sendt sitt innspill til formannskapsmedlemmene.

«50-årsjubileum»

Mange hus i området er bygd i 1964, noe som betyr at vegstandarden har vært slik i 50 år.

– Dette var veldig spesielt allerede da jeg kom til Verdal i 1975 som kommuneingeniør, og det ble derfor påbegynt opprusting og asfaltering av en del gater fra Nordgata og inn mot Prærien. At vi ikke har kommet noe særlig lenger etter ytterligere 40 år er enda mer spesielt, synes han.

Hullete og støvete

I år har det som kjent vært fullstendig tørke gjennom vinteren. Dermed har ikke gaten vært sporete, men særlig bra er den ikke likevel.

– Det støver mye, og gaten er full av slaghull som bilene kjører slalåm mellom. Ikke spesielt trafikksikkert, når det løse grusdekket også øker bremselengden, konkluderer Erling Bergh.