Satser på «grønt» gjennombrudd

Miljøpartiet De Grønne har troen på et godt valg i Nord-Trøndelag kommende høst.
null
Nyheter

Denne helgen har Miljøpartiet De Grønne hatt fylkesårsmøte på Hell i Stjørdal. På listen over medlemmer i det nye fylkesstyret er May Jorunn Barlien fra Levanger valgt inn som styremedlem, mens Olaug Julie Aasan valgt inn som varamedlem.

Fylkesårsmøte går blant annet i mot Avinors planer om en utvidelse av Værnes-området med begrunnelsen «Man vil rasere viktige naturverdier, og man vil ødelegge et viktig leveområde for den allerede sterkt sårbare sjøørreten».

MDG ønsker også en endring i skoledebattene slik de er i dag, blant annet fordi man vil ha slutt på dagens «underholdningsshow» som partiet kaller det.

Leder Tommy Reinås skriver i en pressemelding at «Dette året vil med høy sannsynlighet bli det året hvor MDG får et grønt gjennombrudd i lokalvalget i Stjørdal, Levanger, Steinkjer, Verdal og Namsos».

Lederen påpeker videre at partiet kun trenger en økning på 100 stemmer fra forrige valg for å kapre et mandat på fylkestinget, og at man ved valget i 2011 kun manglet 17 stemmer for å vinne et mandat i Stjørdal.

Her er MDG sitt nye styre i Nord-Trøndelag:

Tommy Reinås, leder (Stjørdal)

Arvid Wold, nestleder (Verdal)

Styremedlemmer

Silje Hildrum Løvli, Grong

Gunnar James Hiorth, Stjørdal

Snorre Tørriseng, Nærøy

Pål Marius, Steinkjer

Ove Steinar Haug, Snåsa

May Jorun Barlien, Levanger

Vara

Olaug Julie Aasan, Levanger

Mona Helen Sand, Verdal