Mener Nordmøre bør bli en del av Trøndelag

Nyheter

I kjølvannet av sykehusstriden på Nordmøre og i Romsdal diskuterer næringsaktører på Nordmøre nå hvilket fylke man er best tjent å tilhøre.

– Vi må utrede hva vi kan få ut av et nærmere samarbeid med Trøndelag. Vi kan ha mye mer ved å orientere oss nordover. Sammen med Trøndelag vil Nordmøre føle seg hjemme både historisk, språklig og kulturelt, sier eiendomsinvestor og styreleder i Sparebank1 Nordvest, Knut Steinar Olsen, til Adresseavisen.

Olsen mener at det vil være en unnlatelsessynd om Nordmøre ikke utreder muligheten med å gå sammen med Trøndelag i en ny storregion, også helt uavhengig av sykehusstriden. Tidspunktet er perfekt, ettersom kommunereformen gjør at Norgeskartet tegnes på nytt innen 2018, mener han.

– Vi har etter min mening relativt lite igjen ved å være en del av Møre og Romsdal. Det er bedre å være en lillebror til Trondheim enn en halvbror til resten av Møre og Romsdal, sier Olsen.

Fylkesordfører i Sør-Trøndelag, Tore O. Sandvik, åpner døren for Nordmøre.

– Men det er ikke jeg som bestemmer hvor folk føler seg hjemme. Det må bestemmes lokalt. Dersom nordmøringene ønsker seg til Trøndelag, er de hjertelig velkommen, sier han til Adresseavisen. (©NTB)