Dette gjør dem fortjent til Levanger SVs miljøpris for 2013. Den ble overlevert i onsdag formiddag, på verdens miljøverndag 5. juni. Leder i Levanger SV, Gunnar Løvås, var full av lovord om prisvinneren.

– De er så vidt vi vet det eneste byggfirma i samkommunen med en slik sertifisering. Å være miljøfyrtårnbedrift innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen i alle ledd i bedriften. Det fører til en miljøbevisst bedrift med stolte og miljøbevisste ansatte, sa Løvås da han overleverte prisen, et diplom og en blomsterbukett.

Mer miljøvennlig

Stiftelsen Miljøfyrtårn er opprettet av sentrale organisasjoner i næringsliv og offentlig forvaltning. For å bli sertifisert må bedriften gå gjennom en planmessig prosess som blant annet innbærer en miljøanalyse av bedriften, og en handlingsplan for å nå de krav og mål som stilles for den enkelte bransje. Tiltakene må implementeres før bedriften blir godkjent og sertifisert.

For Innherred Byggs vedkommende kom de skikkelig i gang med dette arbeidet da hovedverneombud Tore Christiansen ble sykmeldt, og måtte settes til andre oppgaver i bedriften enn det han gjorde til vanlig. Sammen med Sigleif Thingstad tok han tak i ledelsens ønske om å bli en miljøfyrtårnbedrift. De gjennomførte de nødvendige tiltakene og deltok på flere samlinger, et arbeid som til slutt endte med bedriften ble sertifisert.

– Uten disse to sin innsats hadde vi ikke vært der vi er i dag, sa daglig leder Martin Sivertsen da han tok imot SVs miljøpris i Sjøparken i går formiddag. Han sa seg beæret på bedriftens vegne å motta prisen, og understreket at det forpliktet som virksomhet at de hadde blitt sertifisert og at de viste seg fram på denne måten. De tar miljøvern på alvor og vil etterleve de krav de har sagt at de skal følge.

Over 40 ansatte

Innherred Bygg AS ble etablert som et byggvareutsalg på Rinnan i 1979. Bedriften utviklet seg raskt til å bli et byggmesterfirma som i hovedsak betjente nærområdet. I dag er de en betydelig aktør med virksomhet i hovedsak innenfor aksen Trondheim til Namsos. Selskapet har i overkant av 40 ansatte.

– Innherred bygg har alltid lagt sin ære i å utføre godt håndverksmessig arbeid, og krav til fagkompetanse har derfor stått sentralt. Innherred Bygg innehar nødvendige offentlige ansvarsretter, overholder gjeldende tariffavtaler i henhold til ILO-konvensjonen, og tar ansvar for rekruttering til bransjen gjennom inntak av lærlinger, sa Gunnar Løvås da han begrunnet hvorfor Levanger SV mener bedriften har gjort seg fortjent til årets miljøpris.