- Gjennom dette selskapet håper jeg å løfte fram de forskjellige opplevelsene Frosta kan på by på, sier han til Trønder-Avisa i dag.

Han vil også ha med seg reiselivsaktører på Ekne i det nye selskapet.

Gammel idé

Levanger-Avisa har tidligere fortalt om initiativet «historisk omvei» der Levanger kommune også var inne på noe lignende sammen med frostingene.

- Foreløpig er det bare en idè, men jeg har tro på at prosjektet kan være realistisk, sa Tone Jørstad ved Falstadsenteret til avisa i fjor sommer. Også da hadde prosjektet stoppet litt opp, men Jørstad var en av dem som forsøkte å blåse litt liv i ideen. Ordfører Robert Svarva understreket den gangen at det var reiselivsnæringa sjøl som måtte ta styringen.

- Initiativet må ligge hos de lokale næringsdrivende. Det er veldig viktig å samle dem, for å fremstå sterkere,  sa Svarva i august i fjor.

Bjørg Skei,grunneier og nabo til Holtås helleristningsfelt på Ronglan, og Håkon Fiskvik ved Munkeby Herberge var veldig positive til ideen.

- Turistene besøker jo ofte flere steder når de er i Levanger, som Tautra, Munkeby og Fenka. Det hadde jo vært ideelt å kunne samarbeide for å skape en «pakke», sa Håkon Fiskvik.

Har tatt ballen

Det er denne ballen Knut Arne Hovdal nå har tatt gjennom etableringen av «Historisk hovedvei AS». Til Trønder-Avisa forteller han om ideen som kom i 2004, men som det har skjedd lite med i etterkant. Det var daværende Frosta Utvikling som jobbet litt med saken og fikk utarbeidet en stuide om muligheten. Utviklingsselskapet på Frosta ble lagt ned i fjor. Nå haraltså den tidligere rektoren på HiNT tatt tak i den ideen og har startet et eget selskap.

Nå håper Hovdal å få realisert ideene om en historisk omvei i dette selskapet og vil ha med seg reiselivsaktørene på Frosta og Ekne til å lage en egen versjon av «Den Gyldne Omvei» på Inderøy. Han har store planer.

- Målet er å lage det historiske Trøndelag. Men først vil jeg vise at dette lykkes på Frosta, sier han til Trønder-Avisa.