Ideen går ut på å skape en såkalt «historisk omvei» for å få turistene til å ta av fra E6 på Åsen og kjøre via Frosta og Ekne inn til Levanger.

Forslaget grunner på tidligere møter med tidligere Frosta Utvikling AS. Det ble arbeidet en del med dette i 2010, men arbeidet stoppet av ulike grunner opp. Nå synes ordføreren i Levanger og Frosta at det er på tide å ta opp arbeidet med en slik felles markedsføring av de to kommunene.

Stort potensial

Direktør ved Falstadsenteret, Tone Jørstad, er enig og tror dette er en løsning som ville gagnet de lokale aktørene.

- Foreløpig er det bare en idè, men jeg har tro på at prosjektet kan være realistisk. Begge kommunene har stort potensial for å bli mer synlig, noe som hadde vært veldig positivt både for oss på Falstad og andre lokale aktører, sier Jørstad.

- Interessant idè

Ordfører i Frosta kommune, Frode Revhaug, tror de har gode sjanser til å lykkes på samme måte som Inderøy kommune har med «den gyldne omvei». Selv om det ikke er noen som jobber aktivt med prosjektet per dags dato, mener han det er en interessant idè å jobbe videre med.

- Vi kommer til å jobbe aktivt for å få i gang prosesser rundt prosjektet til høsten. Vi må få reiselivsaktørene i området på banen, og så tar vi det derifra, sier han.

Fremmer reiselivsnæringen

Også levangerordfører Robert Svarva har tro på at dette vil fremme reiselivsnæringen i kommunene.

- Alle ideer som fremmer kommunene våre er positive. En slik omvei kan bli et tilskudd for å få folk til å kjøre innom, og se at vi har noe å tilby. Det er viktig for oss å få folk til å bruke tid i kommunene våre, og gjøre seg kjent med Innherred, sier han.

I likhet med både Jørstad og Revhaug understreker han viktigheten av samarbeid mellom lokale aktører.

- Initiativet må ligge hos de lokale næringsdrivende. Det er veldig viktig å samle dem, for å fremstå sterkere, mener Svarva.