Skoleelever på stille pilegrimsvandring

Elever ved Markabygda montessoriskole har ikke vanskelig for å vandre pilegrimsleden uten å prate.
null
Nyheter

Tirsdag startet 27 elever fra 5., 6. og 7. klasse ved Markabygda montessoriskole pilegrimsturen på 75 kilometer. Elevene har med seg fire lærere på tur til Nidarosdomen og startet fra Skjelstadmarka tirsdag morgen. Elevene ankom tirsdag kveld Ersgard i Stjørdal hvor de skal overnatte på herberge.

Tenketid

Lærer Sune Ankjær Eggen forteller om positive elever som har vært med på dagens etappe på 17 kiometer. I løpet av turen har det også vært innført tenketid mens elevene går. Da skal alle gå uten å snakke sammen som en del av en fordypningsprosess.

– Dette var noe vi pratet om på skolen på forhånd. Elevene gikk en halvtime uten å si et ord. De fikk i oppgave å legge merke til lyder og det de så rundt seg. Dette klarte de bra og de fikk også skrive opp ting i ei notatbok, forteller Eggen.

Ikke sliten

Han forteller at turhumøret er på topp.

– Humøret er veldig bra. Da vi kom fram til Værnes kirke fikk vi et foredrag. Vi trodde kanskje elevene ville være for slitne til å følge med, men de satt stille og hørte på, stilte spørsmål og viste interesse, forteller Eggen.

Nidarosdomen på fredag

Onsdag starter elevene ferden videre. De har som mål å komme fram til Nidarosdomen fredag 22. mai. Da er det lagt inn overnatting i Folden og Vikhammer Søndre i tillegg til Ersgard. Pilegrimsprest Kjartan Bergslid er med på både første og siste dag og underveis skal elevene stoppe ved historiske og kulturelle monumenter og ta i bruk naturen.