Feiret grønn 1. mai

Også miljøpartiet i Levanger markerte seg på 1. maidagen. Det gjorde også KrF i Levanger.
null
Nyheter

– Gratulerer med dagen, skriver Miljøpartiet De Grønne i Levanger som også har feiret årets 1. mai.

– Vi startet dagen med åpen grønn frokost i HINTs lokaler og kjørte ned til byen i Steinkjers 1. kandidat, Johannes Moens elbil. Deretter markerte vi oss med å være et grønt bidrag inn i arbeiderbevegelsens røde 1. mai tog, heter det i eposten de har sendt lokalavisa.

KrF fylte Frelsesarmeens hus

Også Kristelig Folkeparti i Levanger samlet mye folk på sitt arrangement på Frelsesarmeen på kveldstid første mai.

– Frelsesarmeen er fylt til randen akkurat nå. Jøder, muslimer og ulike kristne er samlet til dialog 1. mai. Tro kan skape fred om vi kjenner hverandre, skriver Idar Kjølsvik som har sendt oss bildet fra arrangementet.

Tema for deres møte var «I skyggen av Utøya, Paris og København». Dialog om terror, ufred og håp i vår tid.

Innledere på møtet var Lennart Isaksen, Det mosaiske trossamfunn i Trondheim: Antisemittisme etter Holocaust. Hvor står samfunnsutfordringene – og håpet - i dag?

Ali Nameer Hussein, leder Muslimsk senter i Levanger: Sprengkrafta i islam – hvor hentes de destruktive og hvor hentes de samfunnsbyggende drivkrefter fra? Hvor ligger muligheten og håpet om et demokratisk mangfold?

Nils Åge Aune, prost i Sør-Innherad: Sprengkrafta i kristendommen – hvor hentes de destruktive og hvor hentes de samfunnsbyggende drivkrefter fra? Hvor ligger muligheten og håpet om et demokratisk mangfold?

Mireille Katembo, en av KrFs ungdomskandidater: Hva rører seg i ungdomsmiljøene? Hvilken motstandskraft har ungdom mot terroragitasjon? Hvordan har skolen/samfunnet forberedt dere? Hvor finner ungdom håp?

Børge Lund, kommunestyrerepresentant og KrFs 1.kandidat: Hvor ligger politikkens ansvar, mulige løsninger og håp? Hvordan skal eller kan et kristendemokratisk mangfoldsamfunn se ut?

Politiets perspektiv på situasjonen vil også bli presentert, heter det i invitasjonen.