Vil skape et slags «Lille Thailand»

Duangkamon og Svein Erik Hallem ønsker å kjøpe Okkenhaug skole og gjøren den om til velværesenter.

VELVÆRE?: Okkenhaug skole er lagt ned, men lokalene kan få nytt liv. 

Nyheter

Forhandlingene med kommunen har pågått i flere måneder, men er fortsatt ikke sluttført. Ekteparet vil kjøpe hele eiendommen, men det er uklart hvor mye av lokalene som skal brukes til næringsvirksomhet.

Ønsker garanti

Etter det Innherred forstår, har man ennå ikke kommet helt i mål med diskusjonen rundt barnehagens framtid i lokalene. De potensielle nye eierne vil ha en garanti for at barnehagen – gjennom Levanger kommune, vil forbli i flere år i skolebygget.

– Vi ønsker å leie ut til den kommunale barnehagen, og sikre fortsatt drift av den. For oss er det ikke tilfredsstillende med utleie ett år i gangen, vi ønsker mer forutsigbarhet og trygghet for at barnehagen forblir i bygda, sier Svein Erik Hallem (49).

Kjøpesummen skal ikke være avklart, men ekteparet har kommet langt i planleggingen av prosjektet. Duangkamon Hallem (50) er velutdannet massør, og virksomheten vil bli bygd rundt hennes fingerferdigheter.

Viktig for grenda

I Okkenhaug skal det bli både spa og massasje, og flere andre velvære-tilbud:

– Målet er å skape et slags «Lille Thailand» i bygda. Jeg er ikke i tvil om at det er marked for et slikt tilbud, det ser vi allerede. Duangkamon har mer enn nok å gjøre, sier Svein Erik Hallem.

Ekteparet tenker seg både grupper, firma og enkeltpersoner som kunder, og har en klar intensjon å knytte til seg andre, beslektede tjenester.

– Her vil det bli plass til mye, ergoterapi, fysioterapi og fot-terapi er noe av det vi tenker oss.

– Et håndslag for bygda?

– Ja, vi går inn i dette med en klar filosofi om at dette kan bidra positivt for Okkenhaug-samfunnet. Nå ble skolen nedlagt i juni, og vi har ikke så veldig mye igjen. Samfunnshuset sliter også etter at skolen ble borte, vi vil gjøre det vi kan for å få til en slags samdrift eller samarbeid med samfunnshuset – for eksempel om servering av søndagsmiddag, sier Svein Erik Hallem.

Rådgiver John Helge Holmen i Levanger kommune håper og tror at salget vil bli gjennomført i løpet av nærmeste framtid. Han vil ikke snakke om prisen for skolebygningene, som består av en gammel og en ny halvdel.

Ikke storforlangende

– Flott at den nedlagte skolen blir tatt i bruk igjen, mener Holmen.

Også varaordfører Hans Heieraas roser initiativet, som kan blåse nytt liv i bygda mot Frol-fjelltraktene.

– Det er all grunn til å applaudere et tiltak som gir ny virksomhet i skolebygget. Dette er absolutt veldig positivt, påpeker Heieraas.

– Bør Levanger kommune selge til en billig penge?

– Jeg vil ikke uttale meg om summer, men det interesserte paret bør få overta til en akseptabel penge. Nå forstår jeg også at fortsatt barnehagedrift er en forutsetning for en overtakelse, og jeg er blant dem som helt klart vil beholde barnehagen i Okkenhaug, sier varaordfører Hans Heieraas (Sp).