– Oppslutningen har vært helt fantastisk. Jeg hadde aldri trodd at vi skulle passere 1.300 medlemmer i løpet av et par dager, sier en strålende fornøyd Ida Bøhn idet hun vandrer langs den populære grusstien mot Bokkhaugen i Torsbustaden.

Tallet er stadig stigende, og passerer trolig 1.500 torsdag.

Få åpne dager

Stien leder tvers over alpinløypa, som kun har vært i bruk unntaksvis. Elendige vintre uten snø og kostbar drift av alpinanlegget har ført til at antall åpne dager i alpinbakken har gått drastisk ned. Nå er Bøhn og en rekke andre redde for at Torsbustaden forsvinner helt.

Derfor tydde Bøhn til Facebook sist fredag, hvor hun laget en gruppe kalt «Bevar Torsbustaden Alpinsenter». Der tok det raskt av.

– Jeg startet gruppen for familien min sin del, for barna vil gjerne stå på ski her. Dette er et alpinanlegg som ikke bare trekker skogninger til bakken, men også verdalinger og flere andre fra området, sier hun.

Dugnader

Nå har gruppen skapt et enormt lokalt engasjement, og planleggingen av en rekke høstdugnader på vegne av Skogn ILs alpinanlegg er godt i gang.

– Vi vet jo at det jobbes med langsiktige planer for hele Torsbustaden-området som anlegg. Men vi fokuserer nå på det kortsiktige bildet, og vil stå på for å gjøre klart anlegget til vinteren. Når snøen kommer, så vil vi at anlegget skal stå klart til bruk på kort varsel, sier Bøhn.

Hun roser Lasse Svarva, som i en årrekke har vært alt altmuligmann med utallige timer i anlegget på samvittigheten. Nå vil hun sørge for at flere bidrar.

– Vi vil lage flere gruppe med ulike ansvar for dugnader, teknisk drift, kiosksalg og andre oppgaver. Slik hjelper vi til med å holde anlegget åpent og unngår at bare noen få må gjøre alt. Det gjør alt så mye enklere, sier hun.

Tenker stort

Bøhn håper også at det blir fortgang i de langsiktige planene for hele området. Hun og flere til håper på økt mangfold i Torsbustaden og helårsbruk av anlegget.

– Vi har mange muligheter her. Torsbustaden kan brukes til alt fra downhill til hopp, Ta sjansen, sykkel, toppturer og flere breddeidretter, sier Bøhn i samråd med Børre Hansen og Mats Kaspersen, som også deler hennes oppfatninger av anleggets potensial.

Innen et par uker vil gruppen også invitere alle ildsjeler til et oppstartsmøte for å sondere terrenget og delegere ansvar til flere engasjerte personer. En egen gruppe er allerede under utforming for å sikre rydding av bakken før vinteren kommer.

Stor støtte

Idrettskonsulent Kjersti Nordberg i Levanger kommune sier at kommunen er godt i gang med langsiktig utvikling av Torsbustaden for å sikre anlegget.

– Vi er i gang med arbeidet med å lage en disposisjonsplan for Torsbustaden. Planen er at den skal ut på høring i november og behandles politisk i desember. I denne planen blir det en mer detaljert og helhetlig plan for snøproduksjon som ivaretar både alpint, langrenn og hopp. Arbeidet med å få på plass grunnlag for videre drift av alpinanlegget støttes av både Levanger- og Verdal idrettsråd samt Nord-Trøndelag skikrets. Alpint- og hoppanleggene er vedtatt både i Levanger og Verdal som anlegg av regional betydning, sier Nordberg.