Mange flytter fra Verdal for å studere og/eller for å oppleve en større by. Verdal må være noe å komme tilbake til. Jeg har selv mine studier i Trondheim, men tilbringer likevel mye tid på Verdal. Det er der jeg vet at hjertet mitt ligger, og hvor jeg håper at jeg skal slå meg til ro en dag.

For at flere skal tenke sånn, må vi være en kommune i vekst, som har tilbud som appellerer.

Vi opplever å bli en stadig eldre befolkning ved at eldrebølgen er på vei inn, samtidig som færre unge velger å bosette seg i Verdal. Dette betyr til syvende og sist færre til å ta regningen for de viktige velferdstjenestene vi har nå og trenger i fremtiden. Vi må ha en kommune hvor vi kan vokse opp og bli gammel i. Tilbudene vi trenger er barnehageplasser, en god skole, arbeidsplasser, næringsutvikling og en verdig eldreomsorg.

Høyre vil jobbe for at Verdal blir en mer attraktiv kommune for unge mennesker å etablere seg i. Vi vil tilrettelegge for flere boliger for førstegangsetablerere ved blant annet å satse på leie-til-eie-prosjekter, slik at det blir attraktivt å flytte tilbake.

Vi trenger også en politisk ledelse som ser fremover, og som vil ha en kommune for fremtiden. Politikerne må ta valg slik at Verdal er en robust kommune som takler fremtiden. Vi skal slippe å være redde for at hvis vi bor i Verdal, så vil våre barnebarn bære vår gjeld. Politikerne må ta fornuftige valg, som sikrer oss et Verdal for fremtiden, med noe å komme tilbake til.  Lotte Holthe Kjesbu

7. kandidat for Verdal Høyre