Elgkroa på Røra ble åpnet i påsken 2012, som en liten familiebedrift av Otto Heimdal og Anne Bettum. 2. oktober i fjor sa de takk for seg og stengte dørene, men det betydde likevel ikke slutten for kroa.

Den yngre garde tok nemlig over stafettpinnen i november. Petter M. Yksnøy ble da daglig leder og hadde Ingrid A. Heimdal, Jon Hovd og Steinar Kongsdal med seg på laget.

– Målet vårt er å videreføre tradisjonen med å være et naturlig stoppested ved E6 på Røra, med bruk av lokale leverandører og ingredienser, sa Heimdal til Innherred i slutten av november.

- Er liv laga

Nå, rundt fem måneder senere, har gjengen bestemt seg for å overlate stafettpinnen til noen andre.

- Visse av oss har lyst til å gå andre veier. Noen skal gå skole og noen blir lærlinger. Vi splittes litt opp, rett og slett. Selv har jeg ikke planen klar helt enda. Det kan bli studier, eller noe annet. Vi får se, sier Yksnøy til Innherred.

Han påpeker at det ikke er manglende kundegrunnlag som gjør at de nå velger å slutte.

- Det har kun gått oppover siden vi startet i november, så det er ikke fordi det ikke er liv laga vi gir oss, sier han.

Ser etter nye drivere

Elgkroa stengte dørene etter påske og har siden sett etter nye drivere.

- Det har vært mye interesse allerede, sier Yksnøy, som påpeker at det holdes visning når Innherred snakker med han over telefon.

Vil dere at Elgkroa skal drives videre i samme ånd?

- Ja, men det kan også være noe nytt. Det er viktig at det er noe på Røra i alle fall. Vi ønsker å få inn noen som ser potensialet her, for det er det virkelig, sier Yksnøy.

Yksnøy håper at overtakelsen av Elgkroa vil være på plass ganske raskt, og helst allerede i mai.

- Det hadde vært mest lønnsomt for den som skal starte opp. Mai er høysesong for kroa, sier han.