Fanny Gausen fra Ytterøy fylte 70 år i fjor, og er på mange måter en superveteran i Levanger Arbeiderparti, etter flere tiårs fartstid i lokalpolitikken. I 2014 forventer hun et like høyt tempo som i fjor, ikke minst for å kjempe for alt av tilbud på Ytterøy.

– Jeg har ikke rukket å tenke på hvilke forventninger jeg har til året ennå, men jeg håper at det blir et godt år for familien og for fortsatt gode forhold i politikken, sier hun.

Gausen tror at 2014 vil by på et litt bedre fergetilbud for ytterøyningene, grunnet det nye anbudet.

– For oss er det viktig å opprettholde skolen og fergetilbudet, som det ser ut til at vi kan vi litt mer ut av enn i dag på det nye anbudet. Jeg forstår selvsagt at vi må holde økonomien i kommunen, men en dag må det jo bli slutt på å legge ned skoler og institusjoner. Til slutt kommer vi til et punkt der ingenting er igjen, så vi må stoppe før eller siden, sier hun, og legger til at hun håper og tror at Ytterøy oppvekstsenter består.

– Jeg håper så inderlig at skolen fortsatt står trygt, spesielt fordi veksten av barn på øya øker betraktelig nå. I tillegg er jeg kjempeglad for at barnehagen har fått utvidet plass til barna, sier hun.