Verdal Pensjonistlag hadde fått storfint besøk da de inviterte til formiddagstreff på Arken tirsdag. Etter nyttig informasjon fra leder Alf Stiklestad, musikalsk tonefølge, allsang og litt annen underholdning fikk nemlig laget besøk av Verdals første statsråd på over hundre år.

– Jeg er stolt over at vi allerede i vårt første statsbudsjett har klart å øke kjøpekraften blant pensjonister gjennom lavere inntektsskatt og økt bunnfradrag. I gjennomsnitt har pensjonister nå mellom 500 og 700 kroner mer å bruke i måneden. Det er nettoen som teller, fremhevet Eriksson i sin lille tale til det fullsatte lokalet.

– De eldre er viktige

Han påpekte at han i alle sine åtte år på Stortinget har kjempet for å bedre økonomien til pensjonister, og at han nå endelig har lyktes.

– De eldste i befolkningen er en utrolig viktig ressurs, både i form av livserfaring og alt de kan. Samtidig vil jeg trekke fram den frivillige innsatsen de har lagt og fortsatt legger ned, sa Eriksson og nevnte blant annet sanitetskvinnenes unike innsats gjennom en mannsalder.

– Frivillighet er også et bidrag i folkehelsa og en del av velferdsproduksjonen vår. Både i seg selv og som et middel mot ensomhet, påpekte arbeidsministeren.

Tviler på regnestykket

Pensjonistene fikk etter Erikssons innlegg tid til å stille spørsmål om saker de er opptatt av. Tidligere klubbleder ved Aker Verdal, Stein Aamdal undret på hvordan det er mulig å gå inn for så mye skattelette samtidig som regjeringen har bebudet at de vil at staten skal ta over mer av finanseringen av eldreomsorgen.

– Dessuten er det nå så at vi pensjonister kanskje får noen kroner mer å rutte med, men de som tjener over to millioner kroner i året får 40 ganger så mye, innvendte Aamdal. Han ga imidlertid honnør til Eriksson for at han stakk innom formiddagstreffet når det passet slik.

– Vi har hatt våre diskusjoner tidligere, og må nok konstatere at vi er ideologisk uenige på en del punkter. Men vi i Frp mener altså at det både er mulig å la folk få beholde mer av lønna selv og samtidig yte bedre offentlige tjenester. Det er vi også i ferd med å vise, svarte Eriksson.

Vil gjerne ha råd

Han er imidlertid mer enn åpen for innspill fra folk som har ting de vil at han skal ta tak i som minister.

– Har dere ting på hjertet, så huk tak i meg hvis dere ser meg på Øra. Det er dere som kjenner samfunnet vi lever i aller best. Ikke vi som sitter på et kontor i Oslo, fremholdt Eriksson og takket for at han fikk komme på besøk.

– Klart det er viktig å holde kontakten med hjembygda, la statsråden til i en kjapp samtale med avisa ute i gangen etterpå, før han måtte skynde seg for å rekke toget sørover igjen.

I bildeserien over kan du se alle som var på formiddagstreffet til Verdal Pensjonistlag.