Hundrevis av verdalinger møtte opp for å feire nasjonaldagen i Moeparken tirsdag formiddag, rett etter at barne- og borgertoget ble avsluttet like ved parken. Konferansier Hildur Norum ønsket folket velkomne, og overlot ordet til blant annet ordfører Bjørn Iversen for en hilsen.

- Vi har det godt!

Også russepresident Martin Kverkild viste tydelig at han setter pris på feiringen i hjemkommunen.

- Dette er en høytid, men også en dag for refleksjon. At vi slet veldig med å finne en russecamp er tross alt bare et lite problem. Vi glemmer fort hvor godt vi har det i Norge, for steiki, vi har det godt! sa han fra talerstolen og sanket applaus.

"Barna feirer, mor tar vasken"

Samme poeng valgte tiendeklassingene Julie Holmli og Henning Holmsberg Johansen fra 10 B ved Verdalsøra ungdomsskole i dagens hovedtale.

- Det er viktig å tenke på alle som ikke har det like godt som oss. I Norge er alle innbyggerne viktige, alle har noe å si og alle blir hørt, sier Holmli, mens Henning H. Johansen takket både store og små for å bidra til en storartet lokal feiring.

- Vi har jo det beste toget i Norge. Og om vi søler is på finklærne, så gjør det ikke noe. Vi har jo mamma til å vaske, sa han spøkefullt og sanket latter fra publikum.