Tidligere denne uka var lokalet en relativt kaotisk byggeplass – men allerede torsdag skal den nye pizzarestauranten være ferdig og klar for reåpning. Moan Pizzeria er flyttet noen meter – men gjenoppstår i en ny, helt annerledes og mer tidsriktig utgave – signert interiørdesigner Hanna Sara Brende.

Flere bytter plass

– Pizzerian har vært stengt i en liten måned i forbindelse med ombygging her på sentret. Vi ser fram til torsdagens reåpning i nye flotte lokaler – og med like god mat som før, sier markedskoordinator Christina Waade Roel.

Hun forteller om en omfattende ombygging og rokering i kjøpesentret det meste av høsten. Noen har forsvunnet, andre har byttet plass med hverandre. Christiania Glasmagasin har overtatt lokalene etter den nedlagte urmakerforretningen i sørdelen av første etasje, og fikk samtidig arealet til pizzarestauranten.

Dyrebutikken Zoo-1 er tilsvarende flyttet til stedet der glassmagasinet holdt til, mens den samme dyrebutikken viker plass for pizzeriaen. Alt er gjort etter en totalvurdering hos ledelsen ved Magneten kjøpesenter, og gjennomført for å utnytte plassen bedre.

Noen forandringer

– Glassmagasinet har fått omtrent samme areal som før, mens dyrebutikken har vesentlig mer plass til disposisjon, forklarer Christina Waade Roel.

Eyup Bilgic skal drive det populære pizzastedet videre, og det er en kar med bred erfaring i bransjen – ikke minst fra Orion i Kirkegata. Viando blir navnet på det nye spisestedet i første etasje på Magneten.

–Menyen blir ganske lik den vi hadde før ombyggingen og flyttingen, men det blir noen forbedringer. Her skal det bli etter eller annet for enhver smak, sier den entusiastiske driveren Eyup Bilgic.

Like stor som før

Pizzeriaen får omtrent samme antall kvadratmeter og sitteplasser som før, da mye var basert på take away.

– Vi har mange faste kunder, som gjerne tar med maten hjem eller spiser når de er på jobb. En god del kjøpesenter-ansatte handler hos oss når de for eksempel jobber sent, forklarer Bilgic.

Hanna Sara Brende fra Brendesign og Letnes Arkitektkontor AS har hatt hånd om hele ombyggingsprosessen, og er godt fornøyd med fremdrift og håndverkerens flid. Seks-sju mann var i full sving arbeid da lokalavisa var innom to dager før åpning. Da var fortsatt relativt mye ugjort.

– Men vi kommer helt sikkert i mål. Dette skal bli et sted det blir trivelig å komme til. Det er artig å få slike lokale oppdrag, og jeg håper det blir så bra at enda flere nyter maten her på spisestedet – i stedet for å ta den med seg. Her skal det bli ordentlig trivelig, og det er vel verdt å besøke dette spisestedet, bedyrer Hanna Sara Brende.