- Negler er veldig in i tida. Mange er opptatt av hvordan neglene ser ut. Når jeg kommer hit slipper jeg å lakkere neglene så ofte selv. Også er det selvfølgelig hverdagsluksus, sier Trine Roel.

Hver tredje uke

Hun har tatt turen til Viola Beauty i Kirkegata. Her unner Roel seg en manikyrtime hver tredje uke.

- Jeg tar etterfyll på neglene. Også liker jeg å variere på neglelakken, sier Roel mens Christine Johansen filer neglene hennes som denne gang har blitt lakkert med glitter.

- Det er genialt. Jeg jobber i klesbutikk og skjærer en del i pappesker. Hvis jeg skulle lakkert neglene selv måtte jeg ha gjort det hver dag for at det skal holde. Men når jeg får dem gjort her, så holder det i tre uker, sier Johansen.

Nyåpnet butikk med hverdagsluksus Den røde løperen i Kirkegata går inn til Viola Beauty. Åpnet i desember

Det er Eva Helen Reitan som står bak den nyåpnede salongen. I tillegg til stelling av negler tilbyr Viola Beauty AS blant annet massasje, hudpleie og voksing. I salongen har Reitan med seg sin tidligere medelev Christine Johansen. De to har gått hudpleielinjen ved Steinkjer videregående skole. I tillegg har begge fullført et studium ved Tone Lise Akademiet i Oslo. Salongen har vært åpen i snart sju uker, og Johansen forteller at de allerede har flere stamkunder.

- Vi har kunder fra 14-15 år til over 70-årsalderen. Hittil har det bare vært kvinner, forteller Johansen.

Forandring fryder

Roel liker å få neglene stelt jevnlig for å følge både trend og sesong.

- Til jul var neglene mine lakkert med rød og gull-farge. I julebordsesongen hadde jeg blå og sølvnegler. Og ene neglen var dekt med diamanter, forteller Roel og presiserer at det ikke var ekte diamanter. Hun bruker rundt 500 kroner på neglene hver gang hun spanderer på seg selv en manikyr og er en av dem som har blitt stamkunde på den nye salongen.

- Jeg har savnet et slikt sted i Levanger. Nå har lokalet blitt fresht og innbydende. Det er kvalitet over arbeidet som gjøres og jeg synes det er betryggende at de som jobber her har gått på en bra skole. De gjør jobben skikkelig, sier Roel.

Kobler av

Manikyrstolen har blitt Roels avkoblingssted.

- Når jeg kommer hit blir jeg tilbudt kaffe og de spiller rolig musikk. Jeg slapper av når jeg er her. Det er godt å ha en plass å koble av. Når jeg kommer hjem etterpå føler jeg meg fresh, sier Roel.

Hun har allerede bestilt ny manikyr til februar. Vårmoten skal følges til fingerspissene.

- Da skal jeg gå for pastellrosa. Det er en farge som det kommer mye av nå framover. Også skal jeg ha en negl med bilde av Marilyn Monroe. Hun er et moteikon og jeg liker henne veldig godt. Da er det artig å kunne bruke henne på neglene, smiler Trine Roel.