Det er Nord universitet som er initiativtaker til miniseminaret som holdes i rom 245 i hovedbygget på Røstad tirsdag 28. februar på formiddagen.

Blir større og større

World Tourism Organization har varslet en betydelig økning i internasjonal turisme de neste årene. Det å kunne være turleder innen friluftsliv kan dermed bli grønn verdiskapning, og det å få ta med folk på høydepunkt-opplevelser i naturen har visjoner om mer enn gåsehud.

– Det skjer veldig mye spennende innenfor opplevelses- og naturbasert reiseliv nå for tiden, og potensialet er utrolig stort, sier førstelektor Eivind Sæther ved Nord universitet.

I Nordland ble for eksempel klyngen Innovative Opplevelser startet i 2008, og den består i dag av rundt 50 opplevelsesbaserte virksomheter med betydelige resultater. Omsetningen ble mellom doblet og tredoblet bare de første fem årene.

Interessante foredrag

På miniseminaret vil Tore Kristian Aune innlede med noen erfaringer fra naturturistme, før Petter Thorsen tar over for å stille spørsmålet om det egentlig er natur eller folk man jobber med i denne næringen. Pål Stavrum vil etter en kort kaffepause fortelle om hvordan man kommer igang med egen bedrift, mens Anne Ryan ser på opplevelsesturistme sett fra ståstedet til en geograf (en geograf er en person som undersøker sammenhengen mellom mennesker, samfunn og natur).

Etter nok en kort pause skal Terje Kolaas avslutte miniseminaret med å snakke om Birding - eller fugleturisme på godt norsk.