Julefreden senket seg over Innherred, men for Monja Anita Zahl ble årets romjul et rent mareritt.

Hunden Pelle, en brun, hvit og svart beagle, forsvant fra huset deres i Markabygda første juledag. Monja Anita er dypt fortvilet. Nå ber hun lokalbefolkningen om hjelp.

SISTE: Pelle er fortsatt ikke funnet tirsdag ettermiddag.

– Vi har gått opp og ned Movatnet hver dag. Vi roper og rister med matskåla, men det er ingen tegn til hunden, forteller Zahl på 2024s første vanlige arbeidsdag.

Ny i bygda

Monja Anita Zahl og familien flyttet i starten av dette året til Markabygda. For bare tre uker siden overtok de hunden Pelle fra en student på Vestlandet, forteller hun. Første juledag forsvant Pelle fra huset i Sørgrenda. Siden han forsvant har både Monja Anita og samboeren lett etter Pelle, utallige timer hver dag.

Hun poengterer at Pelle ikke er kjent i nærmiljøet enda, men at han er en turglad hund som er glad i mennesker.

– Vi går tur med Pelle mange ganger om dagen. Jeg er glad i å gå på tur, men ikke alene, sier Zahl.

Selv katta i huset merker at hunden er borte. Den er blitt mer kosete, og Zahl forteller at det merkes at katta savner bestevennen sin.

Slik ser Pelle ut. Hunden er en beagle som er glad i mennesker. Har du sett han? Foto: Privat

– Jeg får ikke sove

Siden Pelle forsvant har Zahl og resten av familien lett mange timer om dagen. Fra før solen står opp til lenge etter at den har gått ned er hun ute til fots over hele bygda for å se om hun kan finne hunden.

Samboeren har kjørt langs alle veiene i nærmiljøet for å lete. Fortvilelsen tar overhånd, og det er vanskelig å sove, forteller hun.

– Jeg får ikke sove, i natt fikk jeg sove i to timer, sier Zahl.

De første dagene har Zahl vært ute til fots, forteller hun. Å gå rundt i snøen i åtte til ti timer om dagen tærer på. Hun har nå valgt å spenne på seg skiene for å komme seg frem lettere. Å ta en pause fra letinga er ikke et alternativ.

– Jeg må finne Pelle, sier Zahl med tårer i øynene.

Dag inn og dag ut leter Monja Anita Zahl og samboeren etter hunden Pelle. Nå har hun måttet ta skiene fatt for å komme seg frem i snøen. Foto: Benedikte Maria Kjølsvik

Ber om hjelp

Sist Pelle ble observert var kun tre kvarter etter at han forsvant ut døra på Sørgrenda. Da ble hunden sett i skogkanten i nærheten av Movatnet og Burelva. Dette er nå flere dager siden, så Zahl sier at hunden kan være hvor som helst.

Nå ber hun lokalbefolkningen om hjelp.

– Det er ingen som har sett han langs veien, så det kan hende at han har gjemt seg i en silo, et skur eller et fjøs. Mange har sjekket fjøsene sine, men vær så snill, sjekk en gang til, sier hundeeieren.

Dersom noen har drone med varmesøkende kamera, sporhund eller lignende ber hun særlig om hjelp. Også personer som kjører snøscooter er til stor hjelp, trekker Zahl frem.

Har du sett Pelle? Ta kontakt med Monja Anita Zahl på tlf: 450 84 952