Det var fullsatte benker i Levanger kapell denne solrike maidagen. I inngangspartiet ble man møtt av et bilde av Terje Carlsen og et lys. På veggen ble det fremvist varme minner.

Det var flere som tørket sine tårer under bisettelsen. Journalisten, skribenten og forfatteren Terje Carlsen ble bare 68 år gammel.

I fjor høst utga han sin første roman «Voggegave».

– Den som kjente Terje Carlsen husker mange av hans prosjekter, hans humor og hans friske kommentarer. Han var en handlingens mann, sa seremonileder Knut Nilsen Fosland.

Terje Carlsen var godt kjent i lokalsamfunnet, og det var mange som kom for å ta farvel tirsdag. Foto: Daniel Stølan

Videre talte Fosland om Terje Carlsens oppvekst i huset i Alosavegen, som ble bygd av hans far Torbjørn sammen med mor Jorunn og bror Øystein.

Terje Carlsen etterlot seg både barn og barnebarn. Mange hadde mye på hjertet om ham i kapellet tirsdag. Hans kjærlighet for musikk og kunst ble lyst på, og det samme med hvor godt han likte turer ute på Børøya.

– Han var en som var opptatt av å få frem historier som andre kanskje ikke ville fortelle, eller høre, sa Fosland.

Fosland sa på vegne av familie og pårørende at man må huske hans måte å være på, og skape bilder av Terje som man kan ta med seg videre når sorgen trenger lindring.

Ved inngangspartiet i Levanger kapell sto dette bildet og et lys på et bord. Foto: Daniel Stølan

Terje Carlsen var aktiv til siste slutt og bidro inntil nylig med debattinnlegg i lokalavisa. Han har jobbet som journalist både i lokal- og rikspressen.

Familien fortalte om hans lange kamp mot sykdom, hans engasjement og sårbarhet, og telefonen tidlig i mai som så brått skulle forandre deres liv.

Hans Melhus var organist, og Kevin Hovdahl Holmli solist. Sangene som lød i kapellet var Alf Prøysens «Du skal få en dag i mårå», Børge Pedersens «Hold mitt hjerte» og Erik Byes «Vår beste dag».

Seremonien startet klokka 13, og litt før klokka 14 ble kisten båret ut. Familien ønsket Terje Carlsen en god siste hvile.

– De du tråkket på tærne hadde for trange sko, og for liten hatt, sto det i en hilsen på en av de mange flotte kransene og bukettene i Terje Carlsens bisettelse. Foto: Daniel Stølan
Bilder rullet på lerretet i kapellet, med mange forskjellige minner fra Terje Carlsens 68 år lange liv. Foto: Daniel Stølan
Terje Carlsen ble bisatt i Levanger kapell tirsdag 14. mai. Foto: Daniel Stølan