Skoleferien er i gang, men ikke alle skal drive dank i sommer. Verdal og Levanger kommune har i år, som flere år tidligere, tilbud for unge som ønsker arbeidserfaring og noen ekstra kroner. Ungdomskontakene i Verdal, Øyvind Bragstad og Camilla Johansen, forteller at de hadde 210 søkere mellom 15 og 20 år, hvorav 40 fikk jobb.

–Ungdom vil ha jobb, det er positivt. Det blir skrevet en del om at norsk ungdom er late og ikke vil jobbe, men det vil de, sier Bragstad.

De har en vanskelig jobb med å velge ut blant de mange søkerne.

–Vi vil gjerne sysselsette flere. Integrering og mangfold gikk inn med 50 tusen, så det blir noen ekstra, sier Johansen.

Det er kanskje lettere for de over 18 å finne seg ordinær sommerjobb, men alle alderstrinn blir vurdert likt, og får også lik lønn. De som har fått tilslag skal i sommer være ved hotellet, SNK, kafé, golfklubben, Kvernmo motorsenter,

–Det er litt etter hva søkerne ønsker, etter hvilken utdanning og hvilke kontakter de har, så prøver vi så godt vi kan å tilrettelegge, forteller de.

Populært

De forteller at de har fått mange tilbakemeldinger fra privat næringsliv, som skryter veldig av tilbudet, og ansetter ungdommer ordinært etter tilbudet.

Kommunen står for tiltaket, med arbeidsgiveransvar, lønn. Arbeidsgiver skal finne meningsfulle arbeidsoppgaver, skape en følelse av inkludering, og et godt møte med arbeidslivet.

Det er gratis arbeidskraft?

–Ja, men de jobber der bare 60 timer. Det er en begrenset innsats. Det krever litt av arbeidsgiverne også, med oppfølging, opplæring. Vi er veldig takknemlige for at næringslivet tar imot ungdommer, forteller Bragstad.

Ungdomkontaktene sier at om næringslivet ønsker folk, må de bare ta kontakt – de vet nok av noen. Dessuten er det flere bedrifter som allerede har signalisert at de kunne tenkt seg flere ungdommer, og kanskje har ledige arbeidsplasser.

–Det er lurt å ta initiativ, sier Bragstad.

160 søkere

Sommerpraktikantene i Verdal kommune begynte forrige uke, de i Levanger begynte denne. Anne Wold, rådgiver i rådmannens stab, har vært koordinator for sommerjobbtilbudet på Levanger, hvor 160 søkere har gitt 28 jobbtilbud til de mellom 16 og 18 år.

–Det er først og fremst for at de som mangler arbeidserfaring skal få prøve seg. De skal ikke overta ordinært arbeid, men få erfaring – gå oppå, være ressurser, sier Wold.

Kommunen tilbyr jobber innenfor f.eks. helse, sosiale aktiviteter, kultur og teknisk drift.

Da rådmannen foreslo budsjettkutt, og at det ikke skulle bli feriejobbtilbud for ungdom i år, ga politikerne kontrabeskjed, forteller Wold. En måtte finne dekning. Det har gitt 28 arbeidsplasser, fra en budsjettramme på 500.000.

Rekruttering

–Dette er ikke sommerjobb for at arbeidsplasser skal fylle hullene sine. Det er et tilbud til ungdom, for at de skal få praksis og erfaring.

Ville det vært naturlig å dele regningen?

–Nå er det bare de kommunale tjenester vi ansetter til, det er naturlig. Om vi utvider til det private næringslivet kan en se for seg et spleiselag. Vi har ikke kommet så langt ennå. Vi skal evaluere på slutten av sommeren.

Hva betyr dette tilbudet for kommunen?

–Det er viktig for oss, fra et forebyggingsperspektiv, å kunne gi ungdom noe fornuftig å holde på med. Jeg tenker at det betyr mye at vi har et tilbud der vi kan tilby ungdom aktivitet, og erfaring fra arbeidslivet i tidlig fase.

Er dette også lokal rekruttering?

–Vi får vist de ulike yrkesgruppene, så de vil jobbe i kommunen senere ser at det er mange muligheter. Det er jo en rekrutteringsarena. Så ser en at mange av de som går helse- og sosialfag på videregående, og har praksis gjennom skolen, ofte får inngang gjennom sommerjobb for ungdom og ferievikariat.