- Det er stadig flere som ønsker å bruke sykkel som fremkomstmiddel både sommer og vinter. Og det er flere som har dyre sykler, og vil være trygg på at sykkelen står der når de skal hjem igjen, forteller Tore Westerheim, leder av eiendomsavdelingen i Helse Nord-Trøndelag.

I løpet av høsten skal det derfor settes opp en flunkende ny sykkelparkering ved den gamle hovedinngangen på Sykehuset Levanger. Parkeringen blir bestående av et stålbygg som det kreves adgangskort for å komme inn i. Kostnaden blir på omtrent en million kroner, og Westerheim mener det er fornuftig bruk av pengene.

- Det er mange som ønsker å sykle til jobben og det er begrenset med antall parkeringsplasser. Så hvis folk velger sykkel foran bil er det ønskelig, begrunner han.

I en e-post til Innherred skriver assisterende informasjonssjef i Helse Nord-Trøndelag, Svein H. Karlsen, at sykehuset legger stor vekt på å utvikle seg som en attraktiv arbeidsplass.

- Ikke ene og alene i form av givende arbeidsoppgaver, mulighet for videreutdanning og ordnede arbeidsforhold – vi bruker også betydelig energi og ressurser på trivsel, velferd og tiltak ansatte skal ha glede og nytte av, skriver Karlsen.