Brannen i Flatanger er ute av kontroll Lyngbrannen i Flatanger kommune i Nord-Trøndelag har spredt seg til bebyggelse og er ute av kontroll. Naturlig å hjelpe

Advarer mot all ild Gressbrannfaren er på sitt høyeste, noe to områder i Levanger merket i helgen. Frivillig

I 12-tiden ble det avklart at Innherred samkommune sender mannskap til Flatanger. Da hadde brannmannskapet selv meldt seg frivillig til å bistå.

– Vi hivde oss rundt og spurte ledig mannskap. Det var helt uproblematisk, og de er svært flinke til å stille opp. Nå skal vi gjøre alt vi kan så lenge vi kan, sier enhetslederen.

Fjerdedel

Totalt er det en fjerdedel av staben fra Levanger og Verdal som bistår i arbeidet. Det er dermed ingen redusert beredskap i Innherred på grunn av arbeidet.

– Vi har masse beredskap igjen, og det er ingen krise om noe skjer her også, sier Kvelstad.

Utrykningene har skjedd med alt tilgjengelig mannskap fra lokalt brannvesen, ifølge en pressemelding fra Flatanger kommune tirsdag formiddag. Bistand har kommet fra nabobrannvesen (Verran, Namdalseid, Namsos) med tankbiler, totalt cirka 35 brannmenn. 2 politibiler med 3 tjenestemenn, 1 ambulanse m/personell fra Flatanger. Redningsskøyta ble brukt som observatører fra sjøsiden. Grunnet værforholdene har ikke helikopter blitt satt inn i slukningsarbeidet ennå.