Arild Berg og selskapet KTG 30 planlegger å bygge 21 leiligheter i et treetasjes bygg ved den gamle lensmannsgården i Sjøgata 33.

Nå er tegningene av det planlagte bygget klare. De viser at leilighetene blir liggende som en L rundt lensmannsgården. I det nye bygget skal det være 21 leiligheter, og i den gamle lensmannsgården blir det 600 kvadratmeter med næringsareal.

– Kan det bli satt opp hva som helst? Rett over gata for Levangers eneste bevarte trehuskvartal er det planlagt et treetasjes leilighetsbygg. Skarpt skille

Sakne skal til behandling i plan- og utviklingskomiteen (PUK) 15. oktober, og vil da bli sendt ut på høring. Men allerede har naboene protestert kraftig. Til Levanger-Avisa 17. juli spurte naboene Erling Thorhus og Geir Isaksen om det kan settes opp hva som helst kloss innpå trehusbebyggelsen. Rett over gata er nemlig Levangers eneste bevarte trehuskvartal.

– Jeg mener oppriktig at dette bygget vil forringe trehusmiljøet. Det handler om hva vi vil tillate å bygge helt inntil trehusbebyggelsen. På den ene siden av gata har vi et unikt trehuskvartal, og så blir det en helt annen verden tvers over gata. Vi får et utrolig skarpt skille mellom trehusbyen og havna, sa Thorhus til Levanger-Avisa. Han og andre får anledning til å si sin mening i høringsrunden, før byggesaken trolig avgjøres i PUK 10. desember og i kommunestyret 17. desember.